Міністерство інфраструктури України


До уваги міжнародних вантажних автомобільних перевізників! Перевезення вантажів, які виконуються автомобільним транспортом через КПП «Гарабогаз» і «Фарап» на державному кордоні Туркменістану, які прямують до Туркменістану, а також транзитом через його територію, будуть здійснюватись туркменськими перевізниками

25 Березня 2020, 17:29

Відповідно до листа Посольства України в Туркменістані інформуємо, що починаючи з 24 березня 2020 р. перевезення вантажів, які виконуються автомобільним транспортом через КПП «Гарабогаз» і «Фарап» на державному кордоні Туркменістану, які прямують до Туркменістану, а також транзитом через його територію, будуть здійснюватись туркменськими перевізниками. При цьому передача вантажів від іноземного перевізника буде здійснюватись в спеціально визначених місцях при умові їх безконтактної передачі.

Окрім того, іноземні автомобільні вантажні транспортні засоби, які прибули в міжнародний морський порт Туркменбаші до 23 березня 2020 р. включно, зможуть залишити автомобільні причіпи чи півпричіпи в спеціально відведених місцях на території міжнародного морського порту Туркменбаші для подальшого їх транспортування до Туркменістану або транзитом через його територію туркменськими перевізниками.

Починаючи з 24 березня ц.р. всі види вантажів, що прибувають в міжнародний морський порт Туркменбаші, у т.ч. транзитні, необхідно відправляти морськими суднами без автомобілів, водіїв і супроводжуючих осіб.

З метою забезпечення ефективного функціонування транспортно-транзитних коридорів територією Туркменістану, Туркменська Сторона пропонує активно використовувати перевезення вантажів в контейнерах і залізничних вагонах, використовуючи при цьому комбіновані види перевезень (морський і наземний транспорт).

З питань, пов’язаних з перевезенням вантажів до Туркменістану та транзитом через його територію відкриті «гарячі лінії» +99365647471 - м. Ашгабат, +994502900301 – м. Баку, +998712023210/+998901297455-м. Ташкент.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31733.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове