Міністерство інфраструктури України


Укрпошта збільшила чистий дохід у першому кварталі 2020-го, незважаючи на коронакризу, - Владислав Криклій

4 Травня 2020, 17:13

У січні-березні 2020-го Укрпошта отримала 2,1 млрд грн чистого доходу, що на 12,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

“Ефективний менеджмент у держкомпаніях можливий! Лише за перший квартал цього року Укрпошті вдалося збільшити чистий дохід на 12,3%. Загальні доходи компанії склали майже 2,25 млрд грн. При цьому, національний поштовий оператор отримав 89,5 млн грн чистого прибутку”, - зазначив Владислав Криклій.

Укрпошта продовжує збільшувати доходи за такими основними напрямками як доставка посилок, надання фінансових послуг, а також торгівля. “Ми продовжуємо використовувати цю кризу як вікно нових можливостей, розвиваючи надання важливих соціальних послуг для населення. Це замовлення ліків, оплата рахунків та отримання пенсій, не виходячи з дому”, - додав Владислав Криклій.

"Нашим фокусом надалі залишається безпечна робота пошти для наших працівників та клієнтів, подолання ефекту коронавірусу та збереження більшості інвестиційних проектів. А також розвиток соціально важливих послуг. Заради збереження та відновлення бізнесу наших міжнародних клієнтів ми запровадили альтернативні шляхи доставки. Навіть в умовах карантину Укрпошта не скорочувала, а навпаки створювала робочі місця, тож я впевнений, що й надалі ми всі разом подолаємо цей непростий час, а Укрпошта продовжуватиме оновлюватись та збільшувати прибутки”, - відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Найбільші витрати компанії за перший квартал 2020-го були направлені на забезпечення всіх працівників засобами індивідуального захисту та транспортування їх до місця роботи на час карантину, виплату 15% надбавки операторам, листоношам та кур’єрам за роботу в умовах пандемії, а також на додаткові витрати на доставку міжнародних посилок після припинення пасажирських авіарейсів, через які раніше транспортувалась більшість кореспонденції.

Нагадаємо, у 2019 році Укрпошта отримала 607 млн грн чистого прибутку до оподаткування у порівнянні зі збитками в 627 млн грн у 2018 році. Таким чином, фінансовий результат компанії за рік покращився на 1,2 млрд грн.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31829.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове