Для людей
з порушенням зору

    Новини    8 Травня 2020, 17:43
Версiя для друку


“Ольвія” стане першим концесійним портом в Україні, - Владислав Криклій

8 Травня 2020, 17:43

Спеціалізований морський порт “Ольвія”, розташований у Миколаєві, стане першим концесійним портом в Україні. Плануємо укласти концесійні договори портів Херсон та Ольвія в один день. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій, оглянувши потужності підприємства під час робочої поїздки у Миколаївську область 8 травня.

“Українські порти мають працювати на повну. Вперше за історію України ми провели чесні та відкриті концесійні конкурси у портах “Ольвія” та Херсону. Найближчим часом будуть підписані відповідні договори. “Ольвія” – наш перший концесійний проєкт, за яким ми реалізуємо наступні. У рамках цього проєкту ми залучаємо до роботи в Україні провідного світового оператора – катарську компанію QTerminals. Вона інвестує 3,4 млрд грн в розвиток порту, що позитивно відобразиться не лише на інфраструктурі Миколаєва, а й, без перебільшень, всієї країни”, - наголосив очільник Міністерства.

За його словами, потужності українських портів наразі використовуються лише наполовину. Тому було обрано 2 можливих шляхи їх модернізації:

1 – порти, що демонструють зростання перевалки обсягів вантажів (наприклад, морський торговельний порт “Южний”) лишаються державними;
2 – порти, які потребують додаткових інвестицій для подальшого розвитку, передаються у концесію.

“Це не лише дозволить збільшити доходи для державних та місцевих бюджетів, що підуть на зарплати, пенсії, розвиток освіти та науки, культури. Це робочі місця для людей і гідна оплата їх праці. Ми гарантуємо трудовим колективам концесійних портів збереження робочих місць впродовж 5 років”, - додав Владислав Криклій.

Разом з головою Миколаївської ОДА Олександром Стадніком Міністр оглянув виробничо-перевантажувальний термінал компанії Bunge, який розташований на території Миколаївського морського торговельного порту.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини