Міністерство інфраструктури України


Плануємо завершити реконструкцію злітної смуги в Одеському аеропорту в червні, - Владислав Криклій

15 Травня 2020, 14:37

Розвиток регіональних аеропортів та відновлення внутрішніх пасажирських авіаперевезень – одне з головних завдань Міністерства інфраструктури на час коронакризи, яке сприятиме популяризації туризму всередині країни. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій у ході робочого візиту в Одеську область сьогодні, 15 травня.

“Саме для Одеси коронакриза має стати періодом нових можливостей, адже кількість туристів може зрости в рази. Для цього і потрібен сучасний аеропорт. Плануємо завершити реконструкцію злітної смуги на Одеському летовищі у червні цього року. Зараз готовність об’єкту складає 98%, триває встановлення світлосигнального обладнання”, - зазначив очільник Міністерства.

Разом з головою Комітету ВР з питань транспорту та інфраструктури Юрієм Кісєльом, головою Державної служби безпеки на транспорті Олександром Погорілим та головою Одеської ОДА Максимом Куцим він оглянув стан ремонтних робіт та відмітив, що Урядом вже схвалено рішення, відповідно до якого, на завершення робіт в Одеському аеропорту спрямовується ще 634 млн грн. Крім цього, Міністерство активно готується до підготовки проєкту аеропорту “Мукачево” та модернізації летовища в Дніпрі.

Не менш важливим завданням, за словами Владислава Криклія, є підтримка українських авіакомпаній та авіапідприємств, які зазнали значних збитків через коронакризу. Відтак, Міністерство інфраструктури вже погодило отримання кредиту для аеропорту “Бориспіль”. Крім цього, за ініціативи Міністра, Уряд знизив відрахування дивідендів державних аеропортів до бюджету з 90% до 30 %. Також у планах відомства - забезпечити фінансову допомогу для Украероруху. “Готуємо відшкодування для наших авіаперевізників, які здійснювали чартерні рейси, щоб повернути українських громадян додому з-за кордону. Ми працюємо над тим, щоб з дотриманням всіх заходів безпеки відновлювати авіаційні перевезення як в середині країни, так і міжнародні”, - додав Владислав Криклій.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31856.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове