Міністерство інфраструктури України


Укрзалізниця встановить нові ескалатори вітчизняного виробництва у вестибюлі Центрального залізничного вокзалу Києва – Іван Юрик

21 Травня 2020, 15:43

Укрзалізниця планує найближчим часом підписати лізингову угоду на поставку та встановлення ескалаторів для вестибюля Центрального залізничного вокзалу Києва. Про це повідомив виконувач обов’язків голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик під час інспекції вокзалу.

«Багато років ми чуємо нарікання на постійний вихід з ладу ескалатора на столичному вокзалі, але прийшов час покласти цьому край. Ми мали довгий процес пошуку найкращого варіанту вирішення пріоритетного для нас питання – забезпечення максимальної доступності приміщень вокзалу для пасажирів, але рішення знайдене й незабаром буде втілене», - наголосив він.

За словами Івана Юрика, при відборі спеціальна лізингова комісія Укрзалізниці керувалася низкою критеріїв. Серед них ціна, обслуговування, дизайн та енергоефективність. Комісія ретельно вивчила усі пропозиції. Найкращий проект та найвигідніші умови запропонував вітчизняний виробник — Крюківський вагонобудівний завод.

«Тож вже цього року питанні заміни ескалаторів на Центральному вокзалі буде поставлено крапку», - резюмував очільник Укрзалізниці.

Довідково: Наразі на вокзалі функціонують ескалатори, розраховані для торгових центрів. На вокзалі обіг людей значно більший, тому КВСЗ будуть облаштовані так звані «тяжкі» ескалатори. Вони значно більш зносостійкі та можуть витримувати великі навантаження. Вартість складе близько 10 млн грн.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31874.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове