Міністерство інфраструктури України


Працюємо над тим, щоб якомога швидше повернути авіацію до нормальної роботи, - Владислав Криклій

5 Червня 2020, 19:36

Українська авіаційна галузь потребує якнайшвидшого відновлення та повернення до нормальної роботи, адже чи не найбільше постраждала через пандемію COVID-19 та світову економічну кризу. Таку думку висловив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час огляду міжнародного аеропорту “Запоріжжя” у ході робочого візиту до Запорізької області сьогодні, 5 червня.

“Сьогодні ми відновили внутрішнє регулярне авіасполучення. Перший рейс увечері відправиться до сонячної Одеси. Зараз я знаходжусь в аеропорту Запоріжжя, який демонстрував чудову динаміку до карантину. Сподіваюсь, що вже скоро рейс “Запоріжжя-Київ” прийме своїх перших пасажирів. Ми будемо максимально швидко повертати нашу авіацію до нормальної роботи. Звичайно, з дотриманням всіх вимог безпеки”, - сказав Владислав Криклій.

Відтак, після 15 червня, коли в Україні буде відновлено міжнародне регулярне авіасполучення, з аеропорту Запоріжжя плануються наступні рейси: Запоріжжя – Мінськ – Запоріжжя, Запоріжжя – Бургас - Запоріжжя, Відень – Запоріжжя - Відень, Вільнюс – Запоріжжя - Вільнюс, Варшава – Запоріжжя – Варшава, Вроцлав – Запоріжжя - Вроцлав, Гданськ – Запоріжжя - Гданськ, Краків – Запоріжжя – Краків, Будапешт – Запоріжжя - Будапешт, Стамбул – Запоріжжя – Стамбул, Анталія – Запоріжжя – Анталія та інші.

На теперішній час в аеропорту Запоріжжя виконано капітальний ремонт аеродромних покриттів штучної злітно-посадкової смуги, руліжної доріжки (РД-1) та перону. Встановлено та введено в експлуатацію сучасні системи світлосигнального обладнання та РТО, а також збудовано новий пасажирський термінал з пропускною спроможністю 400 пасажирів на годину. Пасажиропотік аеропорту за минулий рік склав 434,1 тис. осіб.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31915.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове