Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    16 Червня 2020, 12:28
Версiя для друку


Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Міністерства інфраструктури України

«Про внесення змін до Положення про знаки поштової оплати»
16 Червня 2020, 12:28

Проєкт наказу Міністерства інфраструктури України «Про внесення змін до Положення про знаки поштової оплати» (далі – проєкт акта) розроблено відповідно до статті 15 Закону України «Про поштовий зв’язок» та пункту 88 Правил надання послуг поштового зв’язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 № 270.

Чинне Положення про знаки поштової оплати, затверджене наказом Міністерства транспорту і зв’язку України від 24.06.2010 № 388 «Про затвердження Положення про знаки поштової оплати», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 26.07.2010 за № 553/17848  (далі – Положення), є нормативно-правовим актом, розробленим для реалізації Закону України «Про поштовий зв’язок» у частині випуску, введення в обіг та організації розповсюдження поштових марок, маркованих конвертів і карток та філателістичної продукції – діяльності,  яку здійснює акціонерне товариство «Укрпошта», як національний оператор поштового зв’язку. Положення має низку недоліків, які негативно позначаються на діяльності національного оператора поштового зв’язку в сфері видання марок.

Проєктом акта пропонується внести зміни до Положення шляхом розроблення його нової редакції для приведення нормативно-правових актів Мінінфраструктури у відповідність до вимог Всесвітньої поштової конвенції, регламентів та актів Всесвітнього поштового союзу, врегулювання питань випуску та розповсюдження поштових марок, маркованих конвертів і карток.

Зокрема, затверджуються повні і коректні визначення знаків (засобів) поштової оплати та філателістичної продукції, врегульовуються питання щодо кратності ювілейних дат для випуску маркованої продукції, вноситься визначення «поштової марки з додатковим номіналом/тарифом» – виду продукції, поширеної в інших поштових адміністраціях – членах Всесвітнього поштового союзу.

Розробник проєкту акта – Міністерство інфраструктури України.

Проєкт акта розміщено на офіційному сайті Міністерства інфраструктури (www.mtu.gov.ua) у розділі «Регуляторна діяльність».

Зауваження та пропозиції до проєкту акта прохання надавати на адресу Директорату цифрової інфраструктури на транспорті Міністерства інфраструктури України на адресу: пр. Перемоги, 14, м. Київ, 01135 або в електронному вигляді на електронну адресу: kushnir@mtu.gov.ua.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом 30 календарних днів з дня опублікування проєкту акта у письмовому та / або електронному вигляді.



ВСІ Оголошення