Міністерство інфраструктури України


Владислав Криклій провів зустріч з Послом ЄС в Україні Матті Маасікасом

16 Липня 2020, 17:26

Сьогодні, 16 липня, Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч з Послом ЄС в Україні Матті Маасікасом. Сторони обговорили підготовку до саміту Україна - ЄС, стан імплементації законодавства ЄС у галузі транспорту, а також подальшу співпрацю за різними напрямками.

Владислав Криклій повідомив, що Міністерство інфраструктури покращує свої показники щодо імплементації законодавства ЄС та виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС. “Євроінтеграція – наша головна ціль. Ми активно співпрацюємо з народними депутатами, щоб законопроєкт про внутрішні водні шляхи, який дає старт реформі річкових перевезень в Україні та позитивно оцінюється європейською стороною, був прийнятий найближчим часом. Також для нас важливо схвалити розроблений Мінінфраструктури закон про мультимодальні перевезення. Але першочергово депутатський корпус має розглянути законопроєкт про залізничний транспорт, який не лише імплементує законодавство ЄС, а є ключовим для реформування залізниці”, - зазначив очільник Міністерства.

Посол ЄС в Україні Матті Маасікас відмітив прогрес України в євроінтеграційному напрямі та наголосив на необхідності повної імплементації законодавства ЄС у сфері інфраструктури та транспорту.

Владислав Криклій підкреслив, що Україна дуже розраховує на якнайшвидше підписання Угоди про Спільний авіаційний простір і зі свого боку виконала всі необхідні вимоги для цього. Підписання цієї Угоди стане потужним кроком для розвитку української авіагалузі, що сприятиме збільшенню пасажиропотоку та кількості рейсів з ЄС.

За словами Міністра, українська сторона також звернулася до Європейської комісії з метою вирішення ситуації, яка склалась між Україною та Польщею щодо дозволів на автоперевезення. “На момент підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС квота дозволів становила 200 тисяч на рік. В останні роки вона була зменшена польською стороною до 160 тисяч, що суперечить умовам Угоди про асоціацію”, - додав Владислав Криклій.

Крім цього, сторони обговорили фінансування важливих інфраструктурних проєктів у сфері дорожнього господарства та морського транспорту для зовнішньої допомоги соціально-економічному розвитку українських регіонів Приазов’я (так званий “Азовський пакет”). Міністр інфраструктури підкреслив зацікавленість в їх реалізації. Це проєкти підвищення пропускної спроможності та електрифікація залізниці Запоріжжя-Маріуполь, капітальний ремонт автомобільної дороги М-14 на ділянці Херсон-Маріуполь та концесія морського порту Бердянськ. Окрім Бердянського порту, серед перших успішних концесійних проєктів, які зараз активно готуються, є концесія морського торговельного порту “Чорноморськ”.

Участь у заході з української сторони також взяла заступниця Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Наталія Форсюк та представники Міністерства.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32029.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове