Міністерство інфраструктури України


Уряд підтримав спрямування адмінштрафів у тролейбусах і трамваях до доходів місцевих бюджетів, - Владислав Криклій

29 Липня 2020, 14:49

Сьогодні, 29 липня, на своєму засіданні Уряд схвалив розроблений Міністерством інфраструктури проєкт Закону “Про внесення зміни до статті 64 Бюджетного кодексу України”, яким передбачається спрямовувати адмінштрафи, що накладаються органами електротранспорту за можливі порушення правил користування, до доходів загального фонду місцевих бюджетів.

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

“Ми прагнемо до запровадження е-квитка у громадському транспорті, який дозволить нарешті усунути обіг готівки та мінімізує випадки несплати за проїзд. Щорічно лише міським електричним транспортом, не враховуючи метро, користується близько 1,7 млрд пасажирів. Ми хочемо забезпечити функціонування ефективної служби контролерів на пасажирському транспорті, надавши необхідні механізми та стимули для місцевої влади і передбачивши фінансування безпосередньо із місцевих бюджетів, а не з державного бюджету, як це є зараз. Тому розробили відповідний проєкт Закону, який дозволяє провести такі зміни. Вдячний колегам за підтримку цього рішення”, - пояснив очільник Міністерства.

Проєктом Закону пропонується внести зміни до статті 64 Бюджетного кодексу України та передбачити спрямування адміністративних штрафів, що накладаються органами електротранспорту (тролейбуси, трамваї) за порушенням правил користування цим транспортом, до доходів загального фонду місцевих бюджетів. Мова йде про міста республіканського та обласного значення, у тому числі, в АР Крим, а також Києва та Севастополя, де функціонує міський електричний транспорт, який залишився в розпорядженні відповідних органів місцевого самоврядування.

Оперативна інформація — на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32067.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове