Міністерство інфраструктури України


Уряд підтримав ратифікацію Протоколу про повітряне сполучення між Україною та Катаром, - Владислав Криклій

5 Серпня 2020, 14:02

Сьогодні, 5 серпня, на своєму засіданні Уряд схвалив проєкт Закону України “Про ратифікацію Протоколу між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Катар про внесення змін і доповнень до Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Катар про повітряне сполучення”, а також відповідний проєкт розпорядження КМУ про подання цього Протоколу на ратифікацію Верховною Радою. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

“Ми продовжуємо виконувати необхідні внутрішньодержавні процедури та зобов’язання для набрання чинності Протоколу між Урядом України та Урядом Держави Катар про внесення змін до Угоди між обома країнами щодо повітряного сполучення. Його було вчинено ще у листопаді минулого року для подальшої лібералізації умов здійснення регулярного повітряного сполучення між Україною та Катаром. Після ратифікації Протоколу та набрання ним чинності ми зможемо усунути обмеження щодо кількості рейсів, місткості та типів повітряних суден, пунктів на територіях обох країн під час здійснення регулярного повітряного сполучення”, - пояснив очільник Міністерства.

Також на своєму засіданні 5 серпня Уряд схвалив проєкт Закону України “Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чорногорії про міжнародні автомобільні перевезення пасажирів і вантажів” та відповідний проєкт розпорядження КМУ про подання цього Протоколу на ратифікацію Верховною Радою. Дана Угода визначає умови здійснення міжнародних автомобільних перевезень пасажирів і вантажів між територіями України та Чорногорії, транзитом через їхні території та до/з третіх держав на основі відповідних дозволів, що видаються уповноваженими органами обох країн, та перевезень, що звільнені від таких дозволів.

Оперативна інформація — на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32091.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове