Для людей
з порушенням зору

    Новини    26 Серпня 2020, 14:11
Версiя для друку


Уряд зробив важливий крок назустріч концесійним проєктам у дорожній галузі, - Владислав Криклій

26 Серпня 2020, 14:11

Сьогодні, 26 серпня, на своєму засіданні Уряд схвалив нові зміни до Порядку спрямування коштів державного дорожнього фонду, що передбачають виплати концесіонерам або приватним партнерам концесійних платежів за експлуатаційну готовність автомобільних доріг загального користування. Це ж саме стосується і інших виплат відповідно до умов концесійних договорів.

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

“Ми продовжуємо роботу з підготовки та реалізації перспективних проєктів на умовах державно-приватного партнерства (ДПП) у дорожній галузі. Сьогодні Уряд прийняв нові зміни до Порядку спрямування коштів державного дорожнього фонду, відповідно до яких передбачаються виплати концесіонерам або приватним партнерам концесійних платежів за експлуатаційну готовність автошляхів. Це важливий крок назустріч концесійним проєктам у дорожній галузі, за яким, я впевнений, ми реалізуємо наступні”, - зазначив очільник Міністерства.

Прийняті зміни також передбачають:

- фінансове забезпечення місцевої влади для здійснення заходів з відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, для суспільних потреб, а також виконання проєктно-вишукувальних, науково-дослідних робіт, функціонування інформаційно-аналітичних систем, паспортизацію, технічний нагляд, обстеження стану доріг, зокрема залучення інженерів-консультантів;

- включення нових джерел формування державного дорожнього фонду;

- розподіл обсягу бюджетних коштів, у тому числі 50% надходжень від штрафів за перевищення габаритно-вагових норм при перевезенні вантажу без відповідного дозволу та 50% надходжень від адмінштрафів за порушення правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів та невиконання вимог працівників Укртрансбезпеки про зупинку транспортних засобів.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини