Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    4 Вересня 2020, 11:59
Версiя для друку


Повідомлення про оприлюднення проєкту розпорядження Кабінету Міністрів України

«Про схвалення Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2024 року»
4 Вересня 2020, 11:59

Проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2024 року» розроблено на виконання цілі 8.2. Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 29.09.2019 № 849.

З метою зниження рівня смертності внаслідок дорожньо-транспортних пригод необхідним є прийняття Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2024 року, на основі якої буде розроблено План заходів з підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2024року.

Проєкт акта розроблено з метою зниження рівня смертності внаслідок дорожньо-транспортних пригод щонайменше на 30 відсотків до 2024 року, та на 50 відсотків до 2030 року, зменшення ступеня тяжкості наслідків дорожньо-транспортних пригод для учасників дорожнього руху та зменшення соціально-економічних втрат від дорожньо-транспортного травматизму, а також запровадження ефективної системи управління безпекою дорожнього руху для забезпечення захисту життя та здоров’я населення. Розв’язання проблеми здійснюватиметься із застосуванням системного підходу обґрунтованих цільових показників шляхом впровадження сучасних вимог і технологій, які системно охоплюють усі ключові аспекти безпеки дорожнього руху, зокрема поведінку людини (людський фактор), дорожню інфраструктуру, конструкційну безпечність транспортних засобів, і одночасно розглядаються на етапі запобігання аварії, під час аварії та після неї відповідно до загальноприйнятих у світі підходів до формування та реалізації політики підвищення рівня безпеки дорожнього руху.

Розробником проєкту акта є Державне агентство інфраструктурних проектів України.

Проєкт акта розміщено на офіційному сайті Міністерства інфраструктури України (www.mtu.gov.ua) в рубриці «Консультації з громадскістю».

Зауваження та пропозиції до проєкту акта прохання надавати на адресу Державного агентства інфраструктурних проектів України, 03118, м. Київ, вул. Хотівська, 4А; ukrinpro@ukr.net (Медведєва Юлія, тел. (044) 257-01-30).

Зауваження та пропозиції надсилати електронною та звичайною поштою протягом 15 днів.

 



ВСІ Оголошення