Міністерство інфраструктури України


Владислав Криклій запросив австрійські компанії до співпраці в оновленні рухомого складу Укрзалізниці

15 Вересня 2020, 18:20

Сьогодні, 15 вересня, Міністр інфраструктури України Владислав Криклій перебуває у складі делегації Президента України Володимира Зеленського із офіційним візитом до Республіки Австрія. У рамках візиту разом з іншими учасниками Владислав Криклій долучився до роботи Економічного форуму.

“Я щиро вдячний австрійській стороні за постійну співпрацю за різними напрямами, зокрема в частині вантажних автомобільних перевезень. Незважаючи на кризу та карантин, ми продовжуємо впроваджувати всі можливі заходи для безперебійного перевезення вантажів. І ми хочемо розвивати цю співпрацю далі. Також для нас є важливою та очікуваною спільна реалізація проєктів у дорожньому секторі та на залізниці. Мова йде про проєкти з обміну досвідом у впровадженні WIM і Tolling систем, а також подальша робота над проєктом “Ширококолійне сполучення 1520-мм Кошице-Відень”. Крім цього, розпочато процес відбору виробника електровозів для оновлення парку електровозів Укрзалізниці. І ми запрошуємо австрійські компанії до співпраці із зазначеного питання та участі у відборі”, - наголосив очільник Міністерства.

Владислав Криклій зазначив, що Україна дуже високо цінує співробітництво з Австрією в рамках багатосторонніх ініціатив та міжнародних організацій, зокрема у рамках діяльності Дунайської Комісії та реалізації Стратегії ЄС для Дунайського регіону.

Також українська сторона приділяє особливу увагу розвитку комбінованих перевезень у сполученні Азія-країни ЄС транзитом через Україну. “На початку вересня були проведені консультації зі словацькою стороною щодо активізації співпраці в розвитку маршруту Китай – Європа через території України та Словаччини. Українська залізнична інфраструктура має достатній потенціал і можливості для гарантування надійного транспортного сервісу при виконанні таких перевезень”, - підсумував Владислав Криклій.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32216.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове