Міністерство інфраструктури України


Бланки посвідчення особи моряка передаються до служб капітанів порту

12 Жовтня 2020, 14:13

Для забезпечення безперебійної видачі бланків посвідчення особи моряка Державна служба морського та річкового транспорту (Морська адміністрація) розпочала їх передачу у дипломно-паспортні відділи служб капітанів порту.

За інформацією служби, усі капітани портів є поінформованими з даного питання, а самі бланки будуть перебувати на жорсткому обліку.

Всього Морською адміністрацією було закуплено 3 тисячі бланків посвідчень особи моряка, які будуть розподілені між дипломно-паспортними відділами капітанів морських портів Одеси, Херсона, Ізмаїла та Маріуполя для забезпечення сталої та безперебійної видачі посвідчень.

 

Довідково:

Посвідчення особи моряка є документом, що посвідчує особу, оформляється і видається особі, яка постійно проживає на території країни та займає будь-яку посаду на борту судна (крім військового судна).

Посвідчення особи моряка дає право особі, якій його оформлено, на виїзд з України і в’їзд в Україну на судні, членом екіпажу якого вона є, а також на прямування чи перехід на інше судно як у портах України, так і в іноземних портах.

 

 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32271.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове