Міністерство інфраструктури України


Розраховуємо на підтримку Польщі в переході на систему обміну цифровими дозволами, - Владислав Криклій

13 Жовтня 2020, 14:39

Україна розраховує на підтримку польської сторони в переході на систему обміну цифровими дозволами та вже найближчим часом готова розпочати перші пілотні проєкти.

На цьому наголосив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій сьогодні, 13 жовтня, під час виступу на українсько-польському економічному форумі в Одесі, організованому Торгово-промисловою палатою України та Мінінфраструктури. Форум проходить за участі Президента України Володимира Зеленського та Президента Польщі Анджея Дуди.

“З минулого року ми запровадили електронну систему розподілу дозволів, що прибрало більшість тих питань і зауважень, які були на ринку. Проте нам потрібно зробити ще один крок назустріч і тут ми дуже розраховуємо на підтримку польської сторони в переході на систему обміну цифровими дозволами. Ми будемо першими країнами, які це зроблять. А це унеможливить бюрократію, пришвидшить обмін інформацією і, що важливо, покращить торговельні та економічні зв’язки між нашими країнами. Зі свого боку, ми готові реалізувати перші пілотні проєкти вже найближчим часом”, - сказав Владислав Криклій.

Він розповів, що завдяки постійній підтримці Президента Володимира Зеленського та реалізації програми “Велике будівництво” у цьому році вперше за 30 років Україна відновить близько 6000 км автошляхів. Також за підтримки польської сторони активізовано процес реконструкції пунктів пропуску “Шегині” та “Краківець” за рахунок польського кредиту. “Ми зі свого боку вже розпочали капітальний ремонт під’їзних шляхів Т-14 Яворів – Грушів та Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне і дуже швидко інтегруємось до європейської мережі. Пункти пропуску на державних кордонах мають, у першу чергу, нас не розділяти, а об’єднувати”, - підкреслив Владислав Криклій.

Міністр інфраструктури України також вкотре акцентував увагу на необхідності забезпечення українських автоперевізників достатньою кількістю дозволів і попросив підтримки з боку польської сторони. Крім цього, очільник Міністерства поділився успіхами України у впровадженні перших концесійних проєктів у морських портах “Ольвія” та Херсона і запросив польські компанії до активної участі та співпраці в реалізації подальших концесій.

“Я також завжди ставлю за приклад концесійні залізничні вокзали у Польщі, і ми плануємо передати в концесію вокзали в наших містах. Переконаний, що найближчим часом Укрзалізниця розпочне реалізацію цих планів і стане надійним партнером як для польського, так і для українського бізнесу”, - підсумував Владислав Криклій.

Участь у форумі також взяли Міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик, Президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, заступниця Міністра інфраструктури з питань євроінтеграції Наталія Форсюк, голова правління Укрзалізниці Володимир Жмак, в.о. голови Адміністрації морських портів України Олександр Голодницький, представники Укравтодору, АМПУ, а також українських та польських компаній.

Оперативна інформація — на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32277.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове