Міністерство інфраструктури України


Спільна консультативна нарада в Міністерстві інфраструктури щодо пріоритетів реформ

19 Жовтня 2020, 12:04

У Міністерстві інфраструктури України відбулася Спільна консультативна нарада - Joint Advisory Committee - у рамках другого етапу проєкту “Українська архітектура реформ” (URA 2.0), під час якої обговорювалися результати та ключові пріоритети Команди підтримки реформ.

URA 2.0 - це комплексна програма технічної підтримки, розроблена ЄБРР у партнерстві з Європейським Союзом, основною метою якої є сприяння переходу до сучасного, ефективного державного управління та розвитку структури, процесів, методів та потенціалу нової державної служби.

Управління програмою та її реалізація здійснюється ЄБРР та фінансується з мультидонорського рахунку стабілізації та сталого розвитку.

Спільна консультативна нарада є новітньою платформою робочого діалогу, основною метою якої є сприяння діалогу між Міністерством, донорами та Командою підтримки реформ.  Також вона функціонує як механізм якісної підтримки, що має на меті забезпечення узгодження цілей Міністерства з фундаментальними принципами URA та зосередження уваги на шляху досягнення результатів.

Відкрив Спільну консультативну нараду Міністр інфраструктури України Владислав Криклій. Під час вступної промови він підкреслив важливість та переваги співпраці з Командою підтримки реформ та підтвердив зацікавленість Мінінфраструктури у подальшій реалізації програми.

Міністерство інфраструктури також представляли: Державний секретар  Володимир Бучко, заступник Міністра з питань європейської інтеграції Наталія Форсюк та Генеральний директор Директорату цифрової інфраструктури на транспорті Фарід Сафаров.

Європейський банк реконструкції представляли: Ірина Кравченко, Марк Магалецький, Анна Кожем’яченко та інші експерти. Марк Магалецький представив цілі URA 2.0. та високо оцінив послідовність впровадження ключових реформ Міністерством інфраструктури. Хлоя Алльо з Представництва Європейського Союзу в Україні підкреслила важливість секторальних реформ, і, особливо, реформи державного управління.

Директор Команди підтримки реформ Міністерства інфраструктури Ірина Кошель представила поточні результати роботи RST. Представники Мінінфраструктури, ЄБРР, Представництва ЄС та Команди підтримки реформ обговорили подальші кроки у впровадженні в Україні реформи державного управління, реформи внутрішніх водних шляхів, реформи у сфері залізничного транспорту, реформи автомобільної галузі та дорожнього транспорту, реформи морської галузі, реформи авіаційного транспорту, електронного урядування та  фінансування інфраструктурних проєктів.

Наприкінці Спільної консультаційної наради її учасники наголосили на важливості продовження впровадження пріоритетних реформ в Україні в рамках URA та підкреслили важливість подальшої співпраці з усіма стейкхолдерами, які залучені до цього процесу.

Нагадаємо, що основними платниками внесків на мультидонорський рахунку є Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Нідерланди, Норвегія, Польща, Швеція, Швейцарія, Великобританія, США та Європейський Союз, як найбільший донор.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32284.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове