Міністерство інфраструктури України


Україна зацікавлена співпрацювати з Кореєю в розвитку високошвидкісного залізничного руху в Україні, - Владислав Криклій

27 Жовтня 2020, 15:10

Українська сторона зацікавлена співпрацювати з Корейським експортно-імпортним банком за підтримки Уряду Республіки Корея в розвитку високошвидкісного залізничного руху в Україні, якщо будуть запропоновані вигідні фінансові умови майбутнього співробітництва.

На цьому наголосив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час зустрічі з представниками компанії Hyundai Corporation сьогодні, 27 жовтня.

Участь у заході також взяли: з української сторони – перший заступник Міністра інфраструктури Дмитро Абрамович, представники МЗС, Мінекономіки та Укрзалізниці; з корейської сторони – генеральний менеджер Hyundai Corporation Юн Сук Чой і директор представництва компанії у Києві Іль Дон Чанг.

“Ми вдячні за постійну підтримку та зацікавленість корейської сторони у розвитку транспортної галузі України. І також готові поглиблювати наші відносини та впроваджувати спільний проєкт із розвитку високошвидкісного залізничного руху, але за наявності вигідних фінансових умов майбутньої співпраці. Останні кілька місяців ми вели постійний діалог з представниками компанії Hyundai Corporation щодо можливих форматів співробітництва та процедур укладання необхідних угод. Тому очікуємо на позитивне рішення корейського уряду”, - зазначив Владислав Криклій.

Нагадаємо, проєкт “Високошвидкісні магістралі” передбачає будівництво нової інфраструктури для високошвидкісного залізничного руху, депо та тягових підстанцій, а також придбання 39 одиниць рухомого складу високошвидкісних магістралей на суму 1,3 млрд доларів. За попередніми оцінками загальна довжина колій, яку планується збудувати становить більше 2 тис. км, а потенційна кількість перевезених пасажирів – 5 млн на рік.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32312.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове