Для людей
з порушенням зору

    Новини    28 Жовтня 2020, 16:34
Версiя для друку


Опублікована друга частина безкоштовного освітнього онлайн-курсу Укрпошти та Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» про старт продажів на Amazon

28 Жовтня 2020, 16:34

28 жовтня 2020 року опублікована друга частина безкоштовного освітнього онлайн-курсу Укрпошти та Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» про старт продажів на Amazon.

Amazon – найбільш популярний сайт електронної комерції у світі з 200 млн унікальних відвідувачів щомісяця. Така аудиторія покупців дозволяє 46% магазинам заробляти до $5 тис. на місяць. А 67% продавців починають заробляти вже у 1й рік. Найбільш популярними категоріями є електроніка, одяг та взуття, прикраси, товари для дому та кухні. При чому на майданчику ці категорії можуть продаватись у 5 разів дорожче, ніж в Україні.  

«Amazon дуже перспективний майданчик для українських підприємців. Якщо ETSY здебільшого для хендмейд виробників, які тільки починають, то Amazon підходить як для того, щоб розпочати власну справу, так і для того, щоб масштабувати бізнес. За результатами опутування наших клієнтів більше 30% з них роблять понад 100 відправлень на місяць. Це при тому, що майже 75% продавців це організації з кількістю працівників до 10 осіб, часто 1-2 людини. Тобто продавати онлайн за кордон дійсно легко, для виробників є багато можливостей. А наш освітній курс і практичні поради успішних підприємців дозволять робити це максимально ефективно», – зазначила Юлія Павленко, директорка Департаменту міжнародних операцій АТ «Укрпошта».

«Успішний бізнес повинен знаходити нові майданчики для експорту, або ж використовувати максимально переваги вже наявних сайтів електронної комерції. І Amazon – це величезна можливість» - говорить Душан Кулка, керівник напрямку з просування експорту Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

У відео розповідається про саму платформу та моделі організації продажів, як обрати правильну нішу, зареєструвати магазин, як вивести гроші та багато інших секретів успішного онлайн-експорту. Експертом курсу став Ігор Герасимов, який вже понад 5 років допомагає українцям запускати бізнес на платформі Amazon. Наразі загальний обсяг продажів на всіх Amazon-акаунтах під управлінням агенції Ігоря становить $25 млн на рік.

Весь курс доступний на YouTube каналі Укрпошти. Також на Facebook сторінці E-Export school від Укрпошти можна знайти короткі довідники до кожного відео, що допоможуть закріпити отримані знання.

Нагадаємо, що 21 жовтня 2020 рокуУкрпошта та Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» запустили серію освітніх роликів про можливості торгівлі на міжнародних інтернет-майданчиках: Amazon, ETSY, Shopify та eBay. Ініціативу реалізовано агенцією TECHBUREAU у партнерстві з кінопродакшеном Perfectionist. Освітній курс складається з 5 блоків навчальних відео, що виходитимуть щотижня протягом наступного місяця на YouTube каналі Укрпошти  та коротких довідників, які можна буде знайти на Facebook сторінці E-Export school від Укрпошти.

 

Довідка:

E-Export School від Укрпошти — це відкрита інформаційна платформа для українських виробників, започаткована Укрпоштою наприкінці 2016 року. Мета проекту: через серію інтенсивів-семінарів та індивідуальні консультації  допомогти представникам малого і середнього бізнесу вийти на зовнішні ринки шляхом продажу товарів кінцевим споживачам за допомогою інтернет-інструментів з України за кордон. За 4 роки Укрпошта провела більше 30 безкоштовних семінарів по Україні та долучилася до 40 заходів українського та закордонних урядів у якості партнера.

Ініціатива стала частиною комплексної програми з підтримки експорту малого та середнього бізнесу «E-Export program». У 2019 році E-Export school отримала 2 найпрестижніші нагороди у сфері поштової та експрес-доставки The World Post & Parcel Awards у категоріях «Поштові технології для e-commerce» та «Соціально відповідальні програми». Більше інформації можна знайти у соціальній мережі Facebook.

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також сприяє формуванню ефективної торгової політики, щоб забезпечити МСП можливістю скористатись перевагами від міжнародної торгівлі.

TECHBUREAU – це агенція соціальних і екосистемних проектів. Місія агенції - допомагати українським підприємцям побудувати успішний бізнес та вийти на міжнародні ринки. Команда агенції поєднує експертизу у стратегії, комунікаціях, маркетингу, освіті та міжнародній діяльності.

Perfectionist – це фільм-продакшен та креативна агенція, що базується в Києві. Працює над великими та малими продакшен проектами, маркетинговими активностями пов'язаними із відео маркетингом, виробляє відео-контент у великому масштабі.  



ВСІ Новини