Міністерство інфраструктури України


Укрпошта отримала 6,5 млрд грн чистого доходу за 9 місяців, - Владислав Криклій

29 Жовтня 2020, 16:52

Попри пандемію та кризу Укрпошта продовжує збільшувати дохідність компанії. За результатами січня-вересня цього року національний поштовий оператор отримав 6,5 млрд грн чистого доходу, що на 16% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Чистий прибуток компанії за 9 місяців склав 60,9 млн грн. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

“Попри пандемію та кризу Укрпошта продовжує розвиватися і використовувати це як нові можливості. Компанія не припиняє набирати нових працівників на роботу, активно реалізує свої непрофільні активи, спрямовуючи виручені кошти на модернізацію, виконує масштабну інвестиційну програму з оновлення логістичної мережі спільно з ЄБРР та ЄІБ. Очевидно, що така старанність і наполегливість позитивно відображається на фінансових результатах. За підсумками 9 місяців цього року Укрпошта збільшила свою дохідність на 16%, отримавши 6,5 млрд грн чистого прибутку. Молодці!” - зазначив очільник Міністерства.

За результатами звітного періоду, національний поштовий оператор наростив обсяги та доходи за всіма основними напрямками: поштові, фінансові та торговельні послуги. На 30% зросли доходи від посилок, на 35% - від дрібних пакетів, на 22% збільшилися обсяги відправлень. Разом з тим, кількість поштових переказів зросла на 11%, доходи від приймання платежів - на 21%, доходи від торгівлі за рахунок оновлення асортименту - на 14%.

“Укрпошта отримала 6,5 млрд грн чистого доходу навіть з урахуванням додаткових витрат, зокрема на альтернативні шляхи доставки міжнародних посилок в умовах тимчасового закриття пасажирських авіарейсів, на засоби індивідуального захисту для 65-тисячного колективу та виплату надбавок за роботу в умовах карантину. Чи ми можемо краще? Безумовно, і ми повинні це зробити у 4-му кварталі. Ми також продовжимо знаходити баланс між необхідністю збільшення доходів, щоб покривати збільшення витрат, та розумінням непростої ситуації, в яку потрапили мільйони наших клієнтів. Під час карантину ми зробили акцент на соціально важливих послугах: доставці пенсій, ліків, товарів, прийманні платежів. І вже бачимо значну динаміку росту як по торгівлі, так і по фінансових послугах. Далі – оновлення логістичної мережі Укрпошти, запуск пересувних відділень у всіх областях і поштового банку”, − наголосив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

За 9 місяців Укрпошта також сплатила 2,3 млрд грн податків, зборів, внесків та обов'язкових платежів до бюджетів та державних цільових фондів, що на 25% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, за результатами 2019-го Укрпошта виплатила рекордну суму дивідендів до державного бюджету за всю історію компанії – 202,7 млн грн. Це в 4 рази більше відрахувань, ніж було сплачено підприємством протягом останніх 10 років.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32327.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове