Для людей
з порушенням зору

    Новини    4 Листопада 2020, 18:21
Версiя для друку


Україна розглядає можливість співпраці з Італією у розвитку високошвидкісного залізничного руху, - Владислав Криклій

4 Листопада 2020, 18:21

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа сьогодні, 4 листопада, у Києві. Участь у зустрічі також взяли перший заступник Міністра інфраструктури Дмитро Абрамович і голова правління Укрзалізниці Володимир Жмак.

Сторони обговорили перспективи подальшого співробітництва між обома країнами у розвитку високошвидкісного залізничного руху в Україні.

Владислав Криклій позитивно відмітив двосторонню співпрацю між Україною та Італією у галузі транспорту та підкреслив, що українська сторона зацікавлена в реалізації проєкту високошвидкісного залізничного руху на території України. За попередніми оцінками, загальна довжина колій, яку планується побудувати у рамках цього проєкту, становить близько 2000 км.

Очільник Міністерства привітав зацікавленість італійського бізнесу у співпраці за даним проєктом, зокрема щодо розробки ТЕО будівництва високошвидкісної залізниці у сполученні “Одеса-Київ-Львів-кордон з ЄС” загальною протяжністю 896 км. Він відмітив, що наразі є також велика зацікавленість зі сторони китайських компаній.

На думку Міністра, залучення провідних італійських компаній до реалізації такого масштабного проєкту в Україні може стати знаковим для співробітництва обох країн та безумовно буде сприяти розширенню економічних відносин між Україною та Італією.

Владислав Криклій також поділився найближчими планами Міністерства щодо впровадження перспективних проєктів державно-приватного партнерства у морській та залізничній галузі та, користуючись нагодою, запросив до співпраці та участі у цих проєктах італійські компанії.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.

 



ВСІ Новини