Міністерство інфраструктури України


Повідомлення про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України

«Про внесення змін до Порядку ведення Реєстру морських портів»
24 Листопада 2020, 11:57

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку ведення Реєстру морських портів» (далі – проєкт акта) розроблено для врегулювання процедури ведення Реєстру морських портів України, визначення відомостей, що вносяться до нього, з метою забезпечення даними для здійснення завдань у сфері безпеки мореплавства, охорони навколишнього середовища, а також для здійснення державного нагляду (контролю).

Проєктом акта передбачається актуалізувати положення діючого Порядку ведення Реєстру морських портів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 липня 2013 р. № 496 року, та визначити відомості, що вносяться до Реєстру морських портів про морський порт, морський термінал, портового оператора, постачальників рідкого палива та гідротехнічні споруди порту.

З метою збереження послідовності процесів, проєктом акта також визначаються підстави для відмови у внесенні відомостей, виключення їх, що дозволить підвищити безпеку під час експлуатації об’єктів портової інфраструктури, покращити взаємодію з іншими суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність в порту, проводити небезпечні роботи.

З метою врегулювання організаційного питання щодо визначення необхідного переліку документів, які повинен надавати морський порт, морський термінал, портовий оператор, постачальник рідкого палива, для внесення до Порядку, пропонується визначити форми заяв та перелік необхідних документів

 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32405.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове