Міністерство інфраструктури України


У 2021-му ми продовжимо реалізацію масштабних інфраструктурних проєктів у співпраці з бізнесом, - Владислав Криклій

3 Грудня 2020, 14:36

У наступному році Міністерство інфраструктури продовжить реалізацію масштабних інфраструктурних проєктів у співпраці з бізнесом. Мова йде як про впровадження перспективних інвестпроєктів із залученням механізмів державно-приватного партнерства, так і про подальше реформування та цифровізацію всієї галузі.

На цьому наголосив Міністр інфраструктури Владислав Криклій сьогодні, 3 грудня, на заході «EBA Infrastructure Day 2020», організованому Європейською Бізнес Асоціацією.

«Хочу подякувати бізнес-спільноті за те, що ми разом плідно працювали в складному 2020 році. Не дивлячись на труднощі, нам вдалося чимало зробити. За вашої активної участі ми запускаємо пілотний проєкт із допуску приватної тяги на залізницю і продовжуємо прийом заяв від ринку. Цього літа ми передали в концесію перші 2 морські порти України «Ольвія» та Херсон із загальним обсягом інвестицій близько 134 млн доларів. І продовжуємо готувати наступні концесії. Ми дали старт реформуванню системи підготовки та дипломування моряків. Будуємо рекордну кількість доріг, працюємо над масштабними цифровими проєктами для контролю за будівництвом і габаритно-ваговими параметрами. Ми завершили процедури технічної інтеграції України до Євроконтролю, запровадили єдиний квиток на різні види транспорту SmartTicket, працюємо над розбудовою інфраструктури безпеки. У 2021-му ми продовжимо реалізацію цих та інших масштабних проєктів. І я дуже сподіваюсь на подальшу продуктивну співпрацю та підтримку бізнесу в цьому», - зазначив Владислав Криклій.

Серед ключових планів Міністерства на наступний рік:

У залізничній галузі:

- концесії вокзалів і станцій Харків-Пасажирський, Дніпро-Головний, Вінниця, Миколаїв, Чоп, Київ-Пасажирський і Хмельницький;

- реформування системи здійснення суспільно важливих перевезень пасажирів;

- запровадження системи замовлення суспільно важливих перевезень пасажирів залізницею у приміському сполученні.

 У галузі водного транспорту:

- концесії залізнично-поромного комплексу і контейнерного термінала порту «Чорноморськ», пасажирського комплексу в порту Одеси, Бердянського морського порту;

- підготовка концесій портів в Ізмаїлі та Маріуполі.

В авіації:

- розвиток регіональних аеропортів;

- старт реконструкції аеропортів у Вінниці, Херсоні та Рівному, продовження будівництва злітно-посадкової смуги в аеропорту «Дніпропетровськ».

Для цифровізації інфраструктури на транспорті у наступному році Мінінфраструктури планує перейти на безпаперові технології оформлення вантажів при перетині кордону, а також впровадити єдиний цифровий сервіс для оформлення та супроводження вантажних перевезень у співпраці з Мінфіном, Держмитслужбою, Держприкордонслужбою та іншими зацікавленими органами. На виконання зобов’язань в рамках ініціативи Єврокомісії «Європейський зелений курс» відомство продовжуватиме популяризацію громадського електричного транспорту в містах і розвиток мультимодальних перевезень.

Учасники заходу також обговорили стан виконання зобов’язань України в рамках Угоди про Асоціацію з ЄС та ключові завдання на наступний рік. Так, у 2021 році відомство очікує підписати Угоду про спільний авіаційний простір з ЄС, укласти Угоду про лібералізацію міжнародних транзитних автоперевезень вантажів з ЄС, прискорити адаптацію законодавства у сфері автотранспорту, поштових та кур’єрських послуг, схвалити ключові євроінтеграційні законопроєкти, розблокувати питання включення внутрішніх водних шляхів до Транс’європейської мережі TEN-T, а також фіналізувати процес перегляду та оновлення додатку «Транспорт» в Угоді про Асоціацію.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32440.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове