Міністерство інфраструктури України


30 нових машин-техстанцій отримала Нацполіція в рамках Державної програми безпеки руху, - Владислав Криклій

11 Грудня 2020, 10:28

Сьогодні, 11 грудня, 30 спеціалізованих автомобілів для контролю за відповідністю технічного стану транспортних засобів отримала Нацполіція в рамках Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху. Незабаром вони вирушать на українські дороги.

Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Безпека на дорогах – наш пріоритет №1. Нові спеціальні автівки для Нацполіції, передані в рамках Державної програми безпеки руху, будуть перевіряти технічний стан транспортних засобів на автошляхах України – вимірювати рівень задимленості, повороти фур, засліпленість фар та чи взагалі може автомобіль рухатися далі. Перевірки стосуватимуться не лише вантажівок, а й легкових авто та маршрутних таксі», - розповів Міністр.

Машини-техстанції були створені на базі автомобіля Renault Мастер і можуть працювати за будь-яких погодних умов. Їх загальна вартість складає 60 млн грн.

Автівки обладнані повноцінним робочим місцем зі столом, стільцем, захищеним сучасним ноутбуком і принтером. Також машини укомплектовані необхідними приладами для перевірки стану транспортних засобів – приладом для визначення світлопропускання скла, шумоміром, вимірювачем параметрів світла фар, димоміром і газоаналізатором, вимірювачем люфту керма, комплектом поворотних пристроїв для фур, а також вимірювачем залишкової висоти малюнка протектора шин.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32459.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове