Для людей
з порушенням зору

    Новини    17 Грудня 2020, 13:38
Версiя для друку


2,4 млрд грн з держбюджету підуть на розвиток регіональних аеропортів у 2021 році, - Владислав Криклій

17 Грудня 2020, 13:38

У 2021 році Міністерство інфраструктури продовжить роботу з модернізації регіональних аеропортів. На їх розвиток буде спрямовано 2,4 млрд грн, передбачених у новому держбюджеті країни на наступний рік.

Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій сьогодні, 17 грудня, на спільному брифінгу з головою Укрінфрапроекту Кирилом Хом’яковим на тему: «Розвиток аеропортів: будуємо у 2021».

«Схвалений бюджет на 2021 рік дозволить нам продовжити модернізацію регіональних аеропортів у наступному році. З 2,4 млрд грн загальних коштів 1,4 млрд грн буде спрямовано на будівництво нового аеродрому в Дніпрі, 1 млрд грн – на аеропорти у Рівному, Херсоні та Вінниці. Крім цього, ще 30 млн грн виділено на проєктування нового летовища на Закарпатті», - зазначив Владислав Криклій.

Відтак, наразі у Дніпрі завершується етап підготовчих робіт вартістю 12 млн грн. На території, де буде нова злітно-посадкова смуга, виконано геодезичні вишукування, розроблено траншеї під електромережі та спецзв’язок, прокладено комунікації. Такі заходи були необхідні, щоб діюча смуга продовжувала функціонувати впродовж усього періоду будівництва. Також до кінця року буде завершено процедуру оцінки впливу об’єкта на довкілля. Паралельно будується новий термінальний комплекс з піковою пропускною здатністю до 1000 пасажирів на годину.

У Херсоні та Вінниці необхідна реконструкція злітно-посадкової смуги, а у Рівному - руліжної доріжки та перону. Також потрібно встановити світлосигнальне та радіотехнічне обладнання, привести периметрове огородження у відповідність до вимог авіаційної безпеки.

За словами Владислава Криклія, розвиток регіональних аеропортів та внутрішніх перевезень з самого початку визначені як пріоритети відомства на найближчі роки. «Авіація найбільше постраждала від коронакризи, але з часом обсяги перевезень відновляться. І ми готуємо регіональні аеропорти до активної роботи», - додав очільник Міністерства.

Він підбив підсумки роботи відомства у 2020 році за цим напрямом і поділився найбільшими досягненнями в галузі. Це:

- завершення 1-го пускового комплексу ІІ-ї черги будівництва в аеропорту Одеси;

- початок будівельних робіт в аеропорту Дніпра;

- старт підготовчих робіт з проєктування нового летовища на Закарпатті.

Крім цього, Владислав Криклій подякував місцевій владі Запоріжжя, яка власними силами модернізувала аеропорт і в цьому році відкрила новий пасажирський термінал.

«В Одесі плануємо розпочати ІІІ-тю чергу будівництва. Зараз визначаємось з джерелами фінансування. Наша стратегія передбачає роботи з модернізації 5-6 аеропортів щорічно залежно від обсягів фінансування. Тому в планах на 2022-й – Чернівці, Суми, Полтава і Черкаси. Так, щоб за декілька років більшість регіональних аеропортів в Україні працювали», - додав Міністр.

Нагадаємо, раніше Мінінфраструктури у співпраці з Укрінфрапроектом розпочали перший етап проєктування нового аеропорту на Закарпатті. Наразі завершено аерофотозйомку та геодезичні вишукування, а також виявлені можливі напрями розташування злітно-посадкових смуг у селищі Середньому та Мукачеві.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини