Міністерство інфраструктури України


Владислав Криклій зустрівся з генеральним директором QTerminals Невіллом Біссетом

22 Грудня 2020, 14:02

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч з генеральним директором провідної катарської компанії QTerminals Невіллом Біссетом сьогодні, 22 грудня. Сторони обговорили поточний стан перехідного періоду за проєктом концесії спеціалізованого морського порту «Ольвія», концесіонером якого є QTerminals.

Владислав Криклій повідомив про готовність підписати договір про надання послуг незалежного інженера щодо порту «Ольвія» одразу після завершення усіх погоджувальних процедур документу всередині Міністерства.

У свою чергу, Невілл Біссет заявив про готовність підписати Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво з Укроборонсервісом. Разом з тим, триває обговорення підготовки спільного Меморандуму між QTerminals та АТ «Укрзалізниця».

Сторони також обговорили зміст і основні положення прямого договору щодо проєкту концесії у порту «Ольвія».

Нагадаємо, що Мінінфраструктури продовжує підготовку нових проєктів державно-приватного партнерства у різних інфраструктурних галузях та надає супровід проєктам за вже укладеними договорами. Передача в концесію спеціалізованого морського порту “Ольвія”, розташованого у Миколаєві, відбулася 20 серпня цього року. Відповідно до укладеного тоді договору, катарська компанія QTerminals інвестує у розвиток порту близько 3,4 млрд грн. Крім цього, не менше 80 млн грн буде вкладено в місцеву інфраструктуру.

Довідково:

QTerminals – катарський портовий оператор, заснований Мвані Катар (51% акцій) та Мілаха (49% акцій). Компанія управляє найбільшим торговим портом Катару - Хамад вартістю понад 7 млрд доларів та надає послуги з перевезення контейнерних та генеральних вантажів, RORO перевезень, транспортування худоби тощо. QTerminals відповідальна за забезпечення імпорту та експорту Катару, його морські торговельні потоки та стимулювання економічного зростання на місцевому й регіональному рівнях.

Оперативна інформація — на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32488.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове