Міністерство інфраструктури України


Уряд схвалив зміни до постанов КМУ про межі акваторій 5-ти морських портів, - Владислав Криклій

20 Січня 2021, 12:50

Сьогодні, 20 січня, на своєму засіданні Уряд схвалив низку змін до постанов КМУ про межі акваторій морських портів Білгород-Дністровський, Скадовськ, Маріуполь, Південний і Бердянськ. Прийняті зміни приводять чинну термінологію у відповідність до Водного кодексу України та закону «Про морські порти України».

Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Закон «Про морські порти України» встановлює, що морський порт – це визначені межами територія та акваторія, обладнані для обслуговування суден і пасажирів, проведення вантажних, транспортних та експедиційних робіт, а також інших пов’язаних з цим видів господарської діяльності. Сьогоднішнім рішенням Уряду ми привели у відповідність до цього закону та Водного кодексу України чинну термінологію, що дасть можливість Адміністрації морських портів України належно утримувати та забезпечувати ефективне використання цього державного майна», - пояснив Владислав Криклій.

За його словами, це також дозволить надавати послуги суднам на підходах і безпосередньо в акваторії морського порту для їх безпечного судноплавства, маневрування та стоянки.

Крім цього, схвалені Урядом зміни передбачають встановлення фактичних меж акваторії морського порту Південний.

Довідково:

Відповідно до Закону України «Про морські порти України» межі акваторій морських портів визначаються і змінюються Кабінетом Міністрів без порушення меж акваторій суміжних морських рибних портів та річкових портів.

Відведення акваторії морського порту (надання в користування) Адміністрації морських портів України здійснюється на підставі рішення Кабінету Міністрів відповідно до закону.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32553.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове