Для людей
з порушенням зору

    Новини    21 Січня 2021, 15:57
Версiя для друку


Владислав Криклій обговорив співпрацю у розвитку портової галузі з представниками компаній «CLK», «Busserk» та «НІКО»

21 Січня 2021, 15:57

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч з представниками турецьких компаній «CLK» (Çalık холдинг), «Busserk» та групи компаній «НІКО» сьогодні, 21 січня. Сторони обговорили перспективи співпраці у розвитку портової галузі України.

Участь у заході взяли генеральний директор компанії «CLK», представник Çalık Holding China & Silkroad Яхья Абдуллахоглу, генеральний директор компанії «Busserk» Емра Гезгін, генеральний директор групи компаній «НІКО» Андрій Шелюг, генеральний директор дочірнього підприємства «Український Термінал» групи компаній «НІКО» Денис Фоменко, голова Проєктного офісу «SPILNO» Тарас Бойчук, інші представники компаній та Міністерства.

Владислав Криклій висловив подяку компаніям за зацікавленість до портової галузі України та поділився першими успіхами у впровадженні проєктів державно-приватного партнерства – передачею в концесію морських портів «Ольвія» і Херсон із загальним обсягом інвестицій близько 134 млн доларів.

За його словами, наразі Міністерство зосереджено на підготовці наступних концесійних проєктів. Перші серед них – концесії залізнично-поромного комплексу та першого і контейнерного терміналів порту «Чорноморськ». Обидва ці проєкти вже включено до затвердженого Урядом України переліку 100 пріоритетних інвестпроєктів для держави на найближчі 3 роки. Тому Мінінфраструктури має намір ефективно та без затримок забезпечити їх реалізацію.

Відтак, вже створено окрему робочу групу з питань впровадження проєктів ДПП у Чорноморському морському порту, триває розробка пре-ТЕО концесії першого і контейнерного терміналів порту за підтримки ЄБРР та IFC, а також відбір консультантів на розробку ТЕО концесії залізнично-поромного комплексу.

За умови позитивних результатів, очікується, пре-ТЕО по проекту першого та контейнерно терміналів буде підготовлене в березні 2021, а робота над ТЕО проєкту залізнично-поромного комплексу розпочнеться у квітні. Конкурси по обох проектах планується оголосити до кінця 2021 року.

У разі успішної реалізації обох проектів вони дозволять залучити понад 100 млн доларів інвестицій.

Разом з тим, Міністерство звернулось до ЄБРР та IFC щодо можливості супроводження з боку МФО не тільки проекту концесії першого та контейнерного терміналів, але й проекту концесії залізнично-поромного комплексу в Чорноморську.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини