Міністерство інфраструктури України


Рівень виконання зобов’язань Угоди про асоціацію в галузі транспорту зріс, - Владислав Криклій

26 Січня 2021, 18:03

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч з Послом Європейського Союзу, Головою Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасом сьогодні, 26 січня, у Києві.

Сторони обговорили стан імплементації законодавства ЄС у галузі транспорту, а також подальшу співпрацю за різними інфраструктурними напрямками. Участь у заході також взяли заступниця Міністра інфраструктури України з питань євроінтеграції Наталія Форсюк, фахівці Мінінфраструктури та Представництва ЄС в Україні.

Владислав Криклій подякував європейській стороні за підтримку та повідомив про прогрес Міністерства у виконанні євроінтеграційних зобов’язань України. Так, згідно з системою «Пульс Угоди» загальний відсоток виконання українською стороною усіх зобов’язань відповідно до Угоди про асоціацію в галузі транспорту зріс з 19% у 2019 році до 34% у 2020-му.

Міністр інфраструктури також висловив сподівання, що підписання Угоди про Спільний авіаційний простір між Україною та Європейським Союзом відбудеться найближчим часом, і Україна розраховує на підтримку ЄС у цьому питанні.

Сторони також обговорили стан справ та подальші плани щодо розвитку внутрішніх водних шляхів України. Владислав Криклій повідомив, що у зв’язку з прийняттям закону «Про внутрішні водні шляхи» у грудні минулого року Міністерство вже розпочало роботу щодо розробки відповідних нормативно-правових актів для забезпечення реалізації норм цього закону.

Міністр подякував європейській стороні за проєкт технічної допомоги «Сприяння транспортному розвитку річки Дніпро» та висловив необхідність додаткової експертної підтримки ЄС шляхом його продовження або в рамках наступного проєкту. За його словами, включення внутрішніх водних шляхів України до регіональної мережі TEN-T, що відкриває можливості для заохочення інвестицій МФО у розвиток річкової інфраструктури, залишається актуальним для української сторони. Тому зі свого боку Україна очікує на активну співпрацю за цим напрямком.

Крім цього, учасники зустрічі обговорили лібералізацію міжнародних автоперевезень між Україною та країнами ЄС. Владислав Криклій подякував за готовність європейської сторони до цього діалогу та запропонував створити окрему робочу групу з представниками ЄС для відпрацювання даного питання. Міністр також поділився планами та ініціативами відомства у впровадженні Європейського зеленого курсу.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32571.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове