Міністерство інфраструктури України


За участі Мінінфраструктури відбулась зустріч керівництва УЗ та представників Профспілки залізничників

17 Лютого 2021, 15:47

Сьогодні, 17 лютого, в будівлі Уряду за участі представників Міністерства інфраструктури відбулась зустріч керівництва АТ «Укрзалізниця» з представниками Профспілки залізничників і транспортних будівельників.

Сторони обговорили низку соціальних питань та ініціатив трудового колективу товариства. Під час зустрічі були напрацьовані спільні шляхи їх вирішення.

Представники Уряду запевнили Профспілку у повній підтримці збереження соціальних гарантій залізничників, передбачених Галузевою угодою. Найближчим часом вони розглянуть усі пропозиції та нададуть відповідь щодо можливих шляхів вирішення соціальних питань працівників УЗ.

Учасники зустрічі домовилися діяти спільно, системно та конструктивно в напрямку підвищення ефективності роботи компанії та поліпшення соціально-економічних гарантій її працівників. Зокрема, за повідомленням Укрзалізниці, було досягнуто домовленостей щодо прискорення роботи над проєктом Колективного договору між УЗ та спільним представницьким органом профспілок, а також щодо перегляду розміру добових витрат на відрядження, технічних регламентів і планів, що дасть змогу змінити нормативну чисельність працівників структурних підрозділів товариства.

Керівництво Укрзалізниці також підтвердило, що проєктом фінансового плану передбачено фінансування оздоровчої компанії 2021 року, яка розпочнеться з моменту зняття всіх карантинних обмежень в країні. Також йшлося про те, що вже у березні, у разі стабілізації фінансово-економічної ситуації, Укрзалізниця перегляне розміри тарифних ставок посадових окладів працівників.

Учасники зустрічі також дійшли згоди щодо необхідності продовження діалогу між Урядом та представниками трудових колективів АТ «Укрзалізниця».

 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32621.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове