Для людей
з порушенням зору

    Новини    23 Лютого 2021, 15:26
Версiя для друку


Владислав Криклій взяв участь у 83-му засіданні Комітету внутрішнього транспорту Європейської економічної комісії ООН

23 Лютого 2021, 15:26

Сьогодні, 23 лютого, в режимі онлайн Міністр інфраструктури України Владислав Криклій взяв участь у політичній секції високого рівня «Назад до сталого майбутнього: досягнення надійної пов’язаності в інтересах стійкого відновлення та економічного зростання в період після COVID-19» у рамках 83-го засідання Комітету внутрішнього транспорту Європейської економічної комісії ООН, що наразі проходить у Женеві.

Комітет внутрішнього транспорту є найвищим органом Європейської економічної комісії ООН з політики у сфері транспорту. Його нормотворча робота у співпраці з країнами-учасниками зосереджена на розробці правових інструментів для розвитку ефективних, інтегрованих і безпечних пан’європейських транспортних систем.

«Пандемія COVID-19 стала викликом для всіх країн без винятку. Трансформація ринкової економіки як глобальної, так і в Україні вимагає чіткого спрямування та тісної співпраці з міжнародними партнерами як на двосторонньому, так і на багатосторонньому рівні, у тому числі в рамках Європейської економічної комісії ООН для відновлення стійкого економічного зростання. Впевнений, що сьогоднішня зустріч дасть можливість зробити ключові висновки щодо впливу пандемії на транспортний сектор та визначити пріоритетні напрямки для подальшого розвитку стійкого міжнародного трафіку», - наголосив Владислав Криклій під час свого виступу.

Очільник Міністерства поділився головними досягненнями відомства за підсумками минулого року у різних інфраструктурних галузях. Серед них – збільшення на 11% обсягів контейнерних перевезень залізничним транспортом територією України попри пандемію та кризу (у порівнянні з 2019 роком), передача в концесію перших морських портів України «Ольвія» і Херсон, прийняття Верховною Радою закону «Про внутрішній водний транспорт», підготовка Першої програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі http://roadppp.in.ua тощо.

«Ми також продовжуємо активно працювати над максимальним усуненням бар’єрів у здійсненні міжнародних автоперевезень зі Швейцарією, Великою Британією, Францією та іншими країнами. Крім цього, вважаємо за доцільне об’єднати зусилля країн-учасниць та міжнародних організацій для створення єдиної платформи з обміну е-дозволами на міжнародні автоперевезення. Ми вже працюємо над цим як на двосторонньому рівні, так і в рамках міжнародних організацій ОЧЕС, ТРАСЕКА та ITF», - підкреслив Владислав Криклій.

Очільник відомства також поділився прогресом у підготовці та реалізації ключових інфраструктурних проєктів у співпраці з МФО.

За результатами роботи 83-ї сесії Комітету внутрішнього транспорту Європейської економічної комісії ООН було ухвалено Міністерську резолюцію «Зміцнення надійної пов’язаності внутрішнього транспорту в надзвичайних ситуаціях: наполегливий заклик до узгоджених дій». «Україна підтримує досягнення цілей, визначене остаточною резолюцією Міністрів відповідно до результатів цієї зустрічі. І ці цілі повністю збігаються з пріоритетами транспортної політики України. Вірю, що прийняття такого документа буде ефективним інструментом для досягнення спільної мети», - підсумував Владислав Криклій.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii



ВСІ Новини