Міністерство інфраструктури України


Від 1 травня на парковках аеропорту «Одеса» діятимуть нові умови безкоштовної висадки/посадки пасажирів, - Владислав Криклій

24 Лютого 2021, 11:36

За ініціативи Міністра інфраструктури Владислава Криклія фахівці міжнародного аеропорту «Одеса» розробили нову концепцію організації руху та розміщення транспорту на території летовища.

«З літа минулого року під’їзд до нового терміналу аеропорту став платним, на що скаржились одесити. Керівники аеропорту врахували досвід багатьох європейських летовищ і у новій концепції визначили умови безкоштовної посадки та висадки пасажирів залежно від того, користуються вони власним автотранспортом чи послугами таксі», - пояснив Міністр.

Нові умови безкоштовної посадки/висадки пасажирів у МА «Одеса»:

1. Для некомерційних клієнтів (пасажирів):

  • короткострокова зона автостоянки (Зона №1, що знаходиться безпосередньо перед новим терміналом). Посадка/висадка здійснюється безкоштовно протягом 10 хвилин 1 раз на добу;
  • довгострокова зона автостоянки (Зона №2, що знаходиться поряд зі старим аеровокзалом). Посадка/висадка здійснюється безкоштовно протягом 30 хвилин 1 раз на добу.

2. Для комерційних клієнтів (бізнес-пакет для сервісу таксі):

  • 10 безкоштовних хвилин 2 рази на годину для посадки/висадки пасажирів у короткостроковій зоні біля термінала;
  • оренда паркомісць у довгостроковій зоні.

За словами Владислава Криклія, подібна практика успішно працює в багатьох європейських аеропортах. Наприклад, аеропорт Будапешта надає 5 безкоштовних хвилин 2 рази на добу, аеропорт Риги - 10 безкоштовних хвилин 1 раз на добу, аеропорт Варшави – Шопен – 7 безкоштовних хвилин 5 разів на добу, аеропорт Відня – 10 безкоштовних хвилин 2 рази на добу, аеропорт Кракова - 10 хвилин 1 раз на добу тощо.

«Крім цього, в МА «Одеса» буде побудована необхідна сучасна інфраструктура. На парковках працюватимуть автоматизована система пропуску і відеорозпізнавання номерів, будуть облаштовані спеціальні паркомісця та окремий в’їзд/виїзд для таксі, відокремлені пішохідні зони, розмітка і зручна навігація. У підсумку ми хочемо значно покращити рівень сервісу для подорожуючих, адже напрямок до Одеси є одним із найпопулярніших. Також ми підвищимо технологічність аеропорту, забезпечимо вільний доступ до інфраструктури, сучасний комфорт і безпеку для пасажирів», - підсумував Владислав Криклій.

Вищезазначені зміни почнуть діяти вже з 1 травня цього року.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32638.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове