Міністерство інфраструктури України


Команда Міністерства інфраструктури взяла участь у семінарі «Підвищення інституційної спроможності та аналізу транспортної політики та майстер плану»

1 Березня 2021, 12:42

27-28 лютого 2021 року представники Міністерства інфраструктури, Команди підтримки реформ, Укртрансбезпеки, Укравтодору, Укрзалізниці та Адміністрації морських портів України взяли участь  в семінарі з «Підвищення інституційної спроможності та аналізу транспортної політики та Майстер плану». Захід був організований в рамках проєкту «Підтримка органів влади України в розробці національної транспортної моделі та майстер плану», який фінансується Європейським Союзом.

Метою тренінгу було представлення термінології, концепцій, методів, підходів та процесів, які використовуються в аналізі політики для здійснення довгострокового транспортного планування керівництвом міністерства та державних підприємств. Протягом заходу також були розглянуті передовий досвід аналізу політики, розробки транспортного майстер-плану та використання транспортних моделей в авіаційному секторі та морських портах.

Заступник Міністра інфраструктури Анатолій Kлімашевський зазначив, що використання Національної транспортної моделі необхідне для підготовки та аналізу пріоритетності інвестиційних інфраструктурних проєктів.

В рамках семінару Аднан Рахман, керівник проєкту «Підтримка органів влади України в розробці національної транспортної моделі та майстер плану»  презентував учасникам:

  • Національну транспортну модель;
  • Транспортне планування;
  • Структуру аналізу політики;
  • Роль моделей в підтримці планування;
  • Моделі попиту на повітряні перельоти та попиту на користування портами для України;
  • Значення «Європейського зеленого курсу» для транспортної галузі.

В рамках проєкту «Підтримка органів влади України в розробці національної транспортної моделі та майстер плану» запланована ще низка заходів, які мають на меті поглиблення практичних навичок та застосування їх для розвитку працівників галузі.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32649.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове