Міністерство інфраструктури України


З 28 березня поїзди сполученням Київ-Маріуполь прибуватимуть майже на 1 годину раніше, - Владислав Криклій

1 Березня 2021, 15:02

Вже цього місяця Укрзалізниця презентує оновлений розклад курсування пасажирських поїздів, відповідно до якого значно оптимізується рух поїзда №9/10 «Приазов’я» сполученням Київ-Маріуполь. З 28 березня потяги за цим маршрутом прибуватимуть майже на 1 годину раніше – на 57 хвилин у південно-східному напрямку та на 49 хвилин у північно-західному напрямку.

«Попри пандемію та кризу, Укрзалізниця йде назустріч регіонам, вдосконалюючи час і умови пасажирських перевезень. Завдяки оптимізації руху на ділянці Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь шляхом перекладення нитки графіку з ділянки Запоріжжя-Федорівка-Комиш-Зоря на ділянку Запоріжжя-Пологи-Комиш-Зоря, компанії вдалося на 62 км скоротити маршрут руху поїзда Київ-Маріуполь. Вже з 28 березня поїзди за цим напрямком прибуватимуть майже на 1 годину раніше. Сподіваємось, що у відповідь регіональна влада докладе всіх зусиль для компенсації УЗ пільгових перевезень», - зазначив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Крім цього, за його словами, найближчим часом Укрзалізниця оптимізує ділянку руху Дніпро-П’ятихатки-Миронівка-Київ.

Нагадаємо, у цьому році вперше за часи незалежності України передбачена бюджетна підтримка держави на закупівлю 100 пасажирських вагонів та оновлення залізничної інфраструктури.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32650.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове