Міністерство інфраструктури України


Укрзалізниця та QTerminals співпрацюватимуть у рамках концесії морського порту «Ольвія», - Владислав Криклій

5 Березня 2021, 11:05

«Укрзалізниця» та проєктна компанія катарського портового оператора QTerminals W.L.L. - ТОВ «Кютерміналз Ольвія» домовилися співпрацювати у рамках концесії спеціалізованого морського порту «Ольвія», розташованого у Миколаєві.

Співробітництво сторін спрямоване на покращення якості послуг залізничних перевезень у місті. 

Міністр інфраструктури Владислав Криклій відмітив, що в рамках концесії морського порту «Ольвія» до роботи в Україні було залучено провідного світового оператора – катарську компанію QTerminals, що управляє найбільшим торговим портом Катару - Хамад вартістю понад 7 млрд доларів. «У межах цієї концесії проєктна компанія концесіонера ТОВ «Кютерміналз Ольвія» та Укрзалізниця співпрацюватимуть задля здійснення безперешкодних та регулярних залізничних перевезень на території міста Миколаїв та подальшого їх розвитку», - зазначив він.    

Нагадаємо, договір про передачу в концесію спеціалізованого морського порту «Ольвія», розташованого у Миколаєві, був укладений 20 серпня 2020 року. Відповідно до нього, катарська компанія QTerminals інвестує у розвиток порту близько 3,4 млрд грн. Крім цього, не менше 80 млн грн буде вкладено в місцеву інфраструктуру.  

Довідково:  

QTerminals – катарський портовий оператор, заснований Мвані Катар (51% акцій) та Мілаха (49% акцій). Компанія надає послуги з перевезення контейнерних та генеральних вантажів, RORO перевезень, транспортування худоби, а також послуги постачання для морських суден у рамках першої фази розвитку порту Хамад, який є виходом Катару до міжнародної торгівлі. QTerminals відповідальна за забезпечення імпорту та експорту Катару, його морські торговельні потоки та стимулювання економічного зростання на місцевому й регіональному рівнях.  

Оперативна інформація — на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32663.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове