Міністерство інфраструктури України


Розпочато першу чергу будівництва нового аеродрому в Дніпрі, - Владислав Криклій

16 Березня 2021, 16:54

Перша черга будівництва нового аеродромного комплексу в міжнародному аеропорту в Дніпрі розпочата.

Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Першу чергу будівництва нового аеродрому в Дніпрі розпочато! Вона охоплює будівництво перону та руліжних доріжок. Це дозволить з’єднати новий термінал з існуючою злітною смугою на час будівництва нової. Тобто, вже до кінця наступного року пасажири зможуть користуватися новим терміналом, а літаки — новим пероном», - зазначив очільник Міністерства.

За його словами, насамперед на цьому етапі будівництва генеральний підрядник ТОВ «Альтіс Констракшн» влаштує тимчасові дороги, виробничу базу та будівельне містечко. Після цього стартують будівельні роботи на місці майбутнього перону. Разом з тим, приватний інвестор «НС Дніпро» продовжує будувати новий пасажирський термінал аеропорту.

Владислав Криклій також наголосив, що розвиток регіональних аеропортів і внутрішніх перевезень залишається пріоритетом для відомства на найближчі роки. «Авіація отримала найбільший удар внаслідок коронакризи, але з часом обсяги перевезень відновляться. І ми готуємо наші аеропорти до активної роботи. Всього у цьому році ми відновлюємо та будуємо 6 регіональних летовищ. З 2,4 млрд грн загальних коштів 1,4 млрд грн буде спрямовано на будівництво нового аеродрому в Дніпрі, 1 млрд грн – на аеропорти у Рівному, Херсоні та Вінниці. Крім цього, ще 30 млн грн виділено на проектування нового летовища на Закарпатті», - додав Міністр.

Нагадаємо, на будівництво нового аеродрому в Дніпрі у держбюджеті на цей рік передбачено 1,4 млрд грн. На об’єкті планується побудувати злітно-посадкову смугу завдовжки 3,2 км, оснащену сучасними системами навігації, метеорологічним і світлосигнальним обладнанням. Всього будівництво триватиме близько 3 років.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32682.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове