Для людей
з порушенням зору

    Новини    19 Березня 2021, 18:09
Версiя для друку


Будівництво доріг на умовах ДПП дозволить підвищити їх безпеку і комфорт та створити нові робочі місця, - Владислав Криклій

19 Березня 2021, 18:09

Сьогодні, 19 березня, Міністр інфраструктури України Владислав Криклій перебуває у складі урядової делегації на чолі з Прем’єр-Міністром України Денисом Шмигалем з офіційним візитом до Федеративної Республіки Німеччина. У рамках візиту разом з іншими колегами Владислав Криклій долучився до роботи четвертого українсько-німецького економічного форуму, який проходив в онлайн-режимі за участі Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель.

«Впровадження перспективних проєктів державно-приватного партнерства у різних інфраструктурних галузях – один із головних пріоритетів роботи Міністерства інфраструктури. На сьогодні ми працюємо над кількома проєктами ДПП у морському секторі, а також в авіації та дорожньому господарстві. Для цього вже розроблена Перша програма ДПП у дорожній галузі https://roadppp.in.ua, завдяки якій ми плануємо залучити у середньостроковій перспективі понад 9 млрд доларів приватних інвестицій для відновлення і обслуговування понад 4500 кілометрів державних доріг. Ця Програма стосується не платних автошляхів, а ефективної моделі використання коштів на їх будівництво. Це вигідніше всім – платникам податків, інвесторам та державі. Будівництво доріг із залученням приватного інвестора не лише створить нові робочі місця та сприятиме економічному розвитку - це також зробить дороги більш комфортними та безпечними для українців у довгостроковій перспективі», - зазначив Владислав Криклій.

Він поділився першими успіхами у впровадженні проєктів державно-приватного партнерства у морському секторі та окреслив подальші плани відомства у реалізації перших проєктів ДПП на дорогах. «Серед першочергових пріоритетів Міністерства в рамках цієї Програми – відновлення існуючих автошляхів і належне функціонування та обслуговування оновлених ділянок доріг для створення високоякісної інфраструктури для українських водіїв. Крім цього, ми хочемо створити можливості для приватних операторів інвестувати свої фінансові ресурси та оперативні ноу-хау на український дорожній ринок», - підкреслив очільник Міністерства.

За словами Владислава Криклія, перші конкурси з відбору приватних партнерів у рамках Програми ДПП у дорожній галузі відомство планує оголосити до кінця поточного року. Очікується, що приватний партнер розпочне експлуатацію та техобслуговування цих ділянок доріг до 2023 року.

Спільно з IFC та ЄБРР Мінінфраструктури також працює над забезпеченням успішного запуску наступних концесійних проєктів у морському секторі – концесії першого та контейнерного терміналів, а також залізнично-поромного комплексу в порту Чорноморськ. «Очікуємо оголосити тендери на обидві концесії до кінця поточного року. У разі їх успішної реалізації ми зможемо залучити до 110 млн доларів інвестицій», - додав Владислав Криклій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінінфраструктури переходить до нового етапу реалізації Першої програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі http://roadppp.in.ua і готове найближчим часом розпочати переговори з міжнародними фінансовими організаціями щодо виділення фінансування для розробки ТЕО та тендерної документації за першими пілотними проєктами. Це 6 ділянок доріг загальною протяжністю 1400 км, які були відібрані для реалізації у рамках цієї Програми на першому етапі.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини