Міністерство інфраструктури України


Укрпошта продовжить забезпечувати 3,5 млн пенсіонерів своєчасною доставкою пенсій додому, - Владислав Криклій

31 Березня 2021, 15:44

Уряд схвалив зміни до постанови КМУ №987 від 4 грудня 2019 року, згідно з якими встановлюються нові тарифи на оплату послуг Укрпошти, пов’язаних з виплатою і доставкою пенсій та грошових допомог населенню в готівковій формі. Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Сьогодні Укрпошта обслуговує 3,5 млн пенсіонерів, які отримують пенсії готівкою вдома. Вони проживають у тих селах, селищах і містечках, де немає жодного відділення банку чи навіть банкомату. Всього по Україні таких населених пунктів понад 27 тисяч, а загалом в них мешкають близько 13 млн громадян. В умовах карантину Укрпошта продовжує забезпечувати українців своєчасною доставкою пенсій, а також ліків, продуктів харчування та інших замовлень. І надалі буде це робити. Уряд знайшов компромісне рішення, яке дозволить це забезпечити», - зазначив Владислав Криклій.

За його словами, чинні наразі тарифи на виплату та доставку пенсій і грошової допомоги, затверджені постановою КМУ від 04.12.2019 № 987, вже не покривають фактичні витрати компанії, необхідні для надання цих послуг. Тому для забезпечення належної роботи Укрпошти змінами до цієї постанови пропонується збільшити з 1 квітня поточного року тарифи у місті з 1,15% до 1,3 %, а в селі та селищах міського типу з 2,3% до 2,65 % від суми виплати. «Це дозволить Укрпошті забезпечити своєчасну доставку пенсій, а також зберегти робочі місця для 10 тисяч листонош», - підсумував Міністр.

«Радий повідомити, що Укрпошта за сприяння Міністерства Інфраструктури та Міністерство соціальної політики досягла компромісу в питанні тарифікації доставки пенсій. Ми боролися не за перегляд тарифів, ми боролися за збереження робочих місць листонош, чия зарплата залежить від доходу Укрпошти від фіксованих послуг, і за те, щоб більше 3 мільйонів українців отримали вчасно пенсії та виплати. Сьогоднішнє рішення уряду по підвищенню тарифів на 11% в середньому на рік менше, ніж відсоток збільшення мінімальної заробітної плати (на 37%, порівнюючи 2020 до 2021), але воно дозволяє продовжити роботу», - прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Нагадаємо, раніше Укрпошта почала приймати e-документи в «Дії» для отримання посилок із післяплатою.

Оперативна інформація — на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32717.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове