Міністерство інфраструктури України


Відновлення євроколії за напрямком Чоп-Ужгород буде профінансовано з держбюджету, - Владислав Криклій

14 Квітня 2021, 14:04

Сьогодні, 14 квітня, на своєму засіданні Уряд схвалив постанову, якою затверджується Порядок використання коштів, передбачених у держбюджеті для проєктування та виконання робіт з відновлення залізничної колії європейського зразка шириною 1435 мм від станції Чоп до станції Ужгород.

Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Відновлення європейської колії шириною 1435 мм за напрямком Чоп-Ужгород буде профінансовано з державного бюджету у розмірі 5 млн грн. Сьогодні Уряд затвердив відповідний Порядок використання цих коштів. Вперше за 30 років незалежності у цьому році ми отримали бюджетну підтримку на оновлення залізничної інфраструктури і закупівлю 100 нових пасажирських вагонів», - зазначив він.

За словами Міністра, кошти, передбачені на реалізацію цього проєкту планується спрямувати на:

  • виконання робіт з відновлення залізничної колії європейського зразка, у тому числі реконструкцію і капітальний ремонт інфраструктури та об’єктів залізничного транспорту;
  • проєктування та здійснення авторського і технічного нагляду;
  • придбання основних і допоміжних матеріалів/устаткування тощо.

Нагадаємо, що у цьому році Міністерство інфраструктури дає старт проєкту високошвидкісного залізничного сполучення в Україні. На початковому етапі він передбачатиме будівництво залізничної лінії зі швидкістю руху до 250 км/год та сучасної інфраструктури для обслуговування InterCity та контейнерних перевезень у напрямку ЄС. Проєкт розпочнеться від кордону з Польщею.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.

 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32746.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове