Міністерство інфраструктури України


Завершено підготовку пре-ТЕО за проєктом концесії першого і контейнерного терміналів порту «Чорноморськ»

16 Квітня 2021, 15:26

Про це йшлося під час наради Міністра інфраструктури Владислава Криклія з представниками ЄБРР та IFC сьогодні, 16 квітня. Консорціум консультантів на чолі з компанією «Касталія Едвайзерс» провів презентацію результатів дослідження, на основі якого найближчим часом розпочнеться підготовка концептуальної записки проєкту.

Участь у заході взяли в.о. голови ДП «АМПУ» Олександр Голодницький, керівник сектору інфраструктури в Україні ЄБРР Марк Магалецький, старший експерт з інвестицій IFC Олег Кудашов, голова Проєктного офісу «SPILNO» Тарас Бойчук, консультанти та інші фахівці IFC, ЄБРР, ДП «АМПУ», представники Міністерства.

«Мінінфраструктури висловлює вдячність постійним міжнародним партнерам ЄБРР та за IFC за сприяння фаховій та своєчасній підготовці пре-ТЕО проєкту концесії першого та контейнерного терміналів порту «Чорноморськ». Очікуємо, що наступний важливий крок у процесі підготовки концесійного проєкту – розробка концептуальної записки – займе не більше місяця і буде фіналізований протягом квітня. Мінінфраструктури спільно з Адміністрацією морських портів України готується до укладення тристороннього договору з міжнародною фінансовою організацією для підготовки ТЕО і проєкту конкурсної документації. Також ЄБРР та IFC погодилися найближчим часом розпочати процедуру відбору радників для розробки ТЕО та конкурсної документації щодо обох концесійних проєктів», - повідомив Владислав Криклій.

Нагадаємо, проєкти концесії першого та контейнерного терміналів, а також поромного комплексу ДП «МТП «Чорноморськ» входять до Переліку пріоритетних для держави інвестиційних проєктів до 2023 року, затвердженого Урядом. Після аналізу та затвердження концептуальної записки Мінінфраструктури з урахуванням позицій профільних центральних органів виконавчої влади прийматиме рішення щодо доцільності підготовки ТЕО з подальшим підписанням тристоронньої угоди з МФО. Передбачається, що внаслідок успішного здійснення обох концесійних проєктів в порту Чорноморськ буде залучено близько 150 млн доларів інвестицій.

Оперативна інформація — на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.

 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32752.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове