Міністерство інфраструктури України


Укрзалізниця та Stadler CIS AG домовилися про співпрацю та локалізацію в Україні виробництва швейцарських поїздів

7 Травня 2021, 13:33

Сьогодні, 7 травня, у присутності першого заступника Міністра інфраструктури Дмитра Абрамовича АТ «Укрзалізниця» та швейцарська компанія Stadler CIS AG уклали Меморандум про співпрацю та локалізацію в Україні виробництва її пасажирського рухомого складу.

Документ підписали Віце-прем’єр-міністр - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, в.о. голови правління Укрзалізниці Іван Юрик, в.о. члена правління Укрзалізниці Олександр Перцовський, голова правління і генеральний директор Stadler CIS AG Петр Хрістоф Шпюлер та генеральний директор Stadler CIS AG Александр Луфт.

«Цьогоріч залізнична галузь України отримала максимальну бюджетну підтримку на оновлення пасажирського рухомого складу – закупівлю близько 100 пасажирських вагонів та модернізацію залізничної інфраструктури. Але у цьому ключі також вкрай важливо забезпечити максимальний рівень локалізації виробництва, що створить додаткові робочі місця для людей і дасть стимул для розвитку нашої економіки. Вітаю початок співробітництва Укрзалізниці та швейцарської компанії Stadler. Очікуємо позитивних результатів співпраці», - зазначив перший заступник Міністра інфраструктури Дмитро Абрамович.

Відповідно до Меморандуму, сторони разом докладатимуть зусиль для розвитку пасажирських залізничних перевезень в Україні та залучення фінансування. Крім цього, якщо Stadler CIS AG переможе в одному з тендерів та отримає замовлення на поставку рухомого складу для Укрзалізниці, компанія планує розглянути можливість локалізації виробництва в Україні.

«Ми зацікавлені у співпраці із світовими виробниками залізничного рухомого складу, які себе зарекомендували в роботі на інших залізницях світу, в тому числі на широкій колії. Одним із таких потенційних партнерів є Stadler, який постачав рухомий склад для білоруської залізниці.Але наша головна умова такого партнерства є незмінною — локалізація виробництва на території України. Адже це залучення додаткових коштів в економіку та розвиток важкої промисловості нашої країни», — зазначив в.о. голови правління Укрзалізниці Іван Юрик.

За його словами, поїзди виробництва Stadler можуть бути задіяні в приміських та регіональних пасажирських перевезеннях, а також у проєкті City Express.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Укрзалізниця планує відновлення пасажирських перевезень до Австрії та Угорщини вже у червні.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32790.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове