Міністерство інфраструктури України


Повідомлення про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України

«Про внесення зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію»
7 Червня 2021, 12:13

Міністерство інфраструктури України відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» оприлюднює проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію» (далі – проєкт акта).

Проєкт акта розроблено з метою спрощення дозвільних процедур під час будівельних робіт у межах заміни складових частин судноплавних гідротехнічних споруд та, як наслідок, створення сприятливих умов для проведення ремонтних робіт на судноплавних гідротехнічних спорудах, оптимізації строків проведення таких робіт, а також забезпечення цілорічної навігації на річці Дніпро.

На сьогодні перед початком проведення таких робіт необхідно одержати відповідний дозвіл від Державної архітектурно-будівельної інспекції України (далі – ДАБІ), а після їх закінчення – на введення в експлуатацію об’єкта, зокрема відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності». Через значну кількість документів, які необхідно подавати до ДАБІ, термін та можливість виконання ремонтних робіт на судноплавних гідротехнічних спорудах значно скорочуються, що інколи унеможливлює реалізацію відповідних ремонтних проєктів у належні строки.

Слід зауважити, що від одержання відповідних дозволів ДАБІ вже звільнено роботи, пов’язані з будівництвом морських гідротехнічних споруд спеціального призначення, згідно з пунктом 18¹ Переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію (далі – Перелік), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.06.2017 № 406.

У Переліку, однак, не враховуються аналогічні судноплавні гідротехнічні споруди внутрішніх водних шляхів.

Відповідно, проєктом акта пропонується доповнити Перелік, унесши до нього судноплавні гідротехнічні споруди внутрішніх водних шляхів, що дозволить проводити ремонтні роботи із заміни складових частин судноплавних гідротехнічних споруд на підставі проєктно-кошторисної документації, що пройшла Державну експертизу, без дозволів та погоджень ДАБІ, а робіт з днопоглиблення – на підставі дозволів від Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Проєкт акта спрямовано на недопущення обмеження свободи судноплавства та зменшення строків проведення ремонтних робіт, що безпосередньо пов’язано зі збільшенням обсягів річкових перевезень і частковою переорієнтацією вантажопотоку з автошляхів на річкові перевезення.

Розробником проєкту акта є Директорат реформування морської та річкової галузі Мінінфраструктури.

Проєкт акта розміщено на офіційному сайті Міністерства інфраструктури (www.mtu.gov.ua) у розділі «Регуляторна діяльність».

Зауваження і пропозиції щодо зазначеного проекту просимо направляти до Мінінфраструктури на поштову адресу: просп. Перемоги, буд. 14, м. Київ, 01135, або на електронну адресу: rebenok@mtu.gov.ua

Зауваження та пропозиції до проекту від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань прийматимуться Міністерством інфраструктури України протягом місяця з дня оприлюднення.

 

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію»

Пояснювальна записка до проєкту постанови Кабінету Міністрів України 

Порівняльна таблиця до проєкту постанови Кабінету Міністрів України

Додаток до пояснювальної записки

Аналіз регуляторного впливу до проєкту постанови Кабінету Міністрів України

 

 

 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32861.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове