Міністерство інфраструктури України


Відбувся перший прямий авіарейс з Королівства Саудівської Аравії до України

11 Червня 2021, 20:05

11 червня 2021 року прибув перший літак із Саудівської Аравії прибув до аеропорту Бориспіль. Зворотний рейс з України до КСА також відбудеться сьогодні, о 20:30. Наразі рейси між країнами будуть здійснюватися тричі на тиждень, однак з часом планується організація щоденних перельотів.

У 2020 році Україну відвідало 4 тисячі громадян Саудівської Аравії. З відкриттям прямого авіасполучення час польоту з України до Саудівської Аравії зменшиться і складатиме лише 5 годин. Раніше долетіти до Саудівської Аравії можливо було лише з пересадками в аеропортах Стамбулу, Дохи та Дубая.

На прямі рейси з КСА до України вже продано 5100 квитків. Керівники авіакомпанії Flynas зауважили, що вірять у туристичний потенціал України та її привабливість для громадян країн регіону.

«Однією з перешкод до пожвавлення економічних і соціальних відносин часто стає відсутність комфортного транспортного сполучення. Наголошу, що ми бачимо значний потенціал у співпраці з країнами Близького Сходу, зокрема і у сфері інфраструктури. Налагодження прямого регулярного авіасполучення з Королівством Саудівська Аравія — важливий крок для реального посилення співпраці між країнами та регіоном в цілому» — розповідає Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

«Країни Перської Затоки — перспективний напрям для розвитку туристичних потоків, насамперед для України. Поєднання зеленого, гірського, культурного і гастрономічного туризму — це те, що може зацікавити мандрівників із країн Близького і Середнього Сходу», — повідомила Голова ДАРТ Мар’яна Олеськів.

Наразі Міністерство інфраструктури України, спільно з ДАРТ, Міжнародним аеропортом «Бориспіль» та профільними установами розробляють детальні правила щодо роботи з туристами з Близького Сходу. Після напрацювання чіткої системи, аналогічні рекомендації будуть надані Одеському і Львівському аеропорту, де також планується організація прямих рейсів з КСА найближчим часом.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32879.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове