Для людей
з порушенням зору

    Новини    18 Червня 2021, 09:31
Версiя для друку


Укрпошта оновила автопарк на 44,5 млн грн

18 Червня 2021, 09:31

18 червня 2021 р. Укрпошта отримала 18 вантажівок IVECO EuroCargo вартістю близько 44,5 млн грн з ПДВ. Авто передані компанією ОТП ЛІЗИНГ на умовах фінансового лізингу.

Укрпошта закупила авто у рамках програми розширення та оновлення автопарку. Нові машини обслуговуватимуть маршрути з Києва, Львову та Дніпра.
 
«У 2017 році ми розпочали масштабне оновлення автопарку Укрпошти. Тоді ми пообіцяли клієнтам, що у 2021 році зменшимо середній вік машин вдвічі. На вулиці 2021 рік, в фінзвітності Укрпошти – суттєве підвищення витрат на фонд оплати праці у зв’язку з зростанням мінімалки і низка непередбачуваних витрат, викликаних коронакризою. Але у наших гаражах понад 3 тис нових автівок, які ми придбали за ці 4 роки. Сьогодні приймаємо ще 18 нових магістралок, а до кінця року – майже 2000 машин для пересувних відділень по всій країні. Середній вік усього нашого автотранспорту уже не 15 років, як було в 2017-му, а 7. Звісно, це тільки частина усіх потрібних змін, над якими ми наразі працюємо і попереду ще багато інвестиційних завдань, але це те, що вже сьогодні дозволяє нам конкурувати у термінах доставки і привозити цивілізацію у найвіддаленіші населені пункти нашої країни», - зазначив Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти.
 
Серед 6 компаній-учасників тендеру на закупівлю вантажівок одинадцятитонників переможницею стала компанія ТОВ «АМАКО УКРАЇНА» з моделлю IVECO EuroCargo. Загальна вартість автівок з урахуванням обслуговування (по досягненню 360 тис. км) склала 1,3 млн євро з ПДВ, що на понад 100 тис. євро дешевше, ніж середня запропонована ціна. Вантажівки 2021 року мають спальну двомісну кабіну, GPS, двигун потужністю 252 к. с. та об’ємом 6 л. Така комплектація допомагає швидко та комфортно долати великі відстані з повною завантаженістю.
 
«Укрпошта вже кілька років продовжує активно оновлювати автопарк і нам приємно, що серед всіх авто є вантажівки бренду IVECO. Наразі ми є свідками офіційної передачі 18 одиниць абсолютно нових вантажівок IVECO EuroСargo із промтоварними фургонами та гідробортами, які значно полегшують розвантажувальні та завантажувальні роботи і зменшують час простою автомобіля. В рамках угоди продаж авто супроводжується подовженою гарантією, а також обслуговуванням на пробіг до 360 тис. км. Ми впевнені, що синергія таких потужних брендів, як Укрпошта, ОТП Лізинг, ІВЕКО та АМАКО дозволяє досягти нового рівня результативності та ефективності поштової транспортної логістики», - прокоментував Олег Боднар, керівник відділу продажу комерційної техніки АМАКО.
 
Для закупівлі авто Укрпошта використала модель фінансового лізингу, яку вже застосувала минулого року. Для визначення компанії-лізингодавця було оголошено тендер і серед трьох претендентів перемогла компанія ОТП ЛІЗИНГ, що запропонувала найвигідніший контракт на 3 роки.
 
«Для нас велика честь продовжувати співробітництво з Укрпоштою, адже це наш універсальний клієнт. Раніше ми вже надали Укрпошті в лізинг легкі комерційні автомобілі Citroen і Fiat, а сьогодні вантажівки IVECO. Нам надзвичайно приємно, що в цьому тендері перемогли ми - найбільша і найуспішніша лізингова компанія України з портфелем 13 мільярдів гривень», - генеральний директор ОТП Лізинг Андрій Павлушин.
 
Минулого року Укрпошта закупила близько 700 авто, а цього запланована майже втричі більша закупка – 1920 авто для оновлення автопарку (70 авто) та запуску пересувних відділень (1850 авто). Так, за 5 років компанія оновила майже половину свого автопарку.
 
Нагадаємо, що у березні 2021 року Укрпошта здійснила найбільшу на ринку України закупівлю автомобілів з 1860 авто для пересувних відділень.



ВСІ Новини