Міністерство інфраструктури України


Сталий розвиток інфраструктури та мобільність: про що говорили на зустрічі з командою ООН

23 Липня 2021, 16:39

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков зустрівся з Гуманітарним координатором ООН в Україні Оснат Лубрані.

Серед тем, що обговорювалися - впровадження цілей сталого розвитку, європейського зеленого курсу та цифрових рішень у сфері інфраструктури, а також покращення становища працівників морського транспорту.

Олександр Кубраков розповів про актуальні проєкти, які наразі запроваджуються Міністерством.

◾ У рамках ініціативи Першої Леді Олени Зеленської започаткований пілотний проєкт з розробки стандартів інфраструктурної безбар’єрності. Завдяки цьому будуть створені загальні рекомендації для розвитку різних типів транспортної інфраструктури — аеропортів, вокзалів, транспортних засобів тощо. Вже до кінця 2022 року з’являться перші еталонні безбар’єрні об’єкти.

◾ Реалізується спільний з ЄІБ проєкт «Міський громадський транспорт», в рамках якого міста України отримують новий електротранспорт. Йдеться про трамваї та тролейбуси, розраховані на потреби маломобільних груп населення. 52 нових тролейбуси вітчизняного виробництва вже отримали Суми, Харків та Луцьк. Найближчим часом ще 30 трамваїв та 45 тролейбусів отримають Львів, Харків, Суми, Київ та Луцьк.

◾ У рамках співпраці Укравтодору з ЄБРР здійснюється розробка Плану дій Укравтодору з підтримки розгортання електротранспорту та оцінка впливу на модель фінансування. Також за участі Світового банку проводиться дослідження можливості розгорнення Національної мережі електрозаправних станцій. Паралельно триває процес розробки та прийняття відповідних законодавчих змін.

◾ Розпочалась реформа у сфері підготовки та дипломування моряків. Зокрема, започатковано спільний проєкт Мінінфрастури з Мінцифри та USAID/UK aid проєктом "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS". Результатом проєкту стане створення прозорого електронного сервісу для моряків. Також запроваджується експеримент із використання міжнародної системи тестування CES 6.0 та напрацьовуються системні законодавчі рішення для галузі.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32963.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове