Міністерство інфраструктури України


ДП «Одеський порт» вперше за 6 місяців отримав прибуток

2 Серпня 2021, 19:07

За підсумками роботи у липні ДП «Одеський морський торговельний порт» буде отримано позитивний фінансовий результат від господарської діяльності на рівні 1,3 млн гривень. Серед причин — запровадження зваженої тарифної політики, залучення нових клієнтів, скорочення витрат підприємства та модернізація обладнання.

Попередні періоди були збитковими для підприємства. Зокрема, у червні був зафіксований збиток у розмірі 9,4 млн гривень. За останні півроку загальний збиток підприємства склав 29 млн гривень.

Вперше за останні 6 місяців отримає прибуток від своєї діяльності Портфлот Одеського порту. Показник за червень в обсязі 4 млн грн - найбільший з липня минулого року. Успішний результат продемонстровано не зважаючи на те, що загалом липень був місяцем з найменшою кількістю суднозаходів з початку 2021 року.

Позитивні результати за липень показали також підрозділи «ПСМ-650» та навчальний центр.

Позитивну тенденцію демонструє підрозділ судноремонту ВСП Судноверф «Україна», який досяг точки беззбитковості. Зокрема, минулого місяця тут була спущено на воду декілька суден.

Нагадаємо, що нещодавно на засіданні Національної ради реформ Міністр інфраструктури Олександр Кубраков розповів про плани розвитку портового господарства України. Зокрема, він наголосив на важливості залучення інвестиції в портову інфраструктуру завдяки зниженню дивідендів та розвитку державно-приватного партнерства.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32983.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове