Для людей
з порушенням зору

    Новини    5 Серпня 2021, 10:05
Версiя для друку


Аеропорти для всіх: МА «Бориспіль» задає тренди безбар’єрності в Україні

5 Серпня 2021, 10:05

2 місяці тому було запущено перший пілотний проєкт Міністерства інфраструктури у межах Нацстратегії безбар’єрності. Разом з першою леді Оленою Зеленською, UNICEF та громадськими організаціями ми провели незалежний аудит простору аеропорту «Бориспіль» на безбар’єрність.

На основі реального досвіду пасажирів та рекомендацій експертів було сформовано План заходів до кінця 2022 року.

Серед головних напрямів роботи:

▪ створення простору для вільного, самостійного пересування та отримання послуг маломобільними пасажирами: покращення пандусів та ліфтів, відкриття окремого коридору, облаштування зони очікування, розміщення інформаційних довідок різного формату тощо;

▪ покращення умов у вбиральнях, кімнатах по догляду за дитиною — доукомплектація необхідним обладнанням;

▪ чітка і зрозуміла навігації територією аеропорту;

▪ допрацювання сайту для зручного користування пасажирами з порушеннями зору та слуху та іншими маломобільними пасажирами;

▪ покращення якості надання послуг працівниками аеропорту: проведення тренінгів, забезпечення електронними додатками та інструментами, своєчасне надання послуг для пасажирів.

За ці кілька місяців аеропорт почав реалізовувати заплановане і маємо результати, які вже поліпшують перебування в терміналі:

◾ відкрито окремий коридор проходження авіаційної безпеки для пасажирів з дітьми до 6 років, пасажирів з інвалідністю та руховими порушеннями;

◾ додано позначення зони очікування для дітей без супроводу для покращення комфорту та безпеки дітей;

◾ доповнено інформацію на сайті для пасажирів з інвалідністю та руховими порушеннями, пасажирів літнього віку (за посиланням https://kbp.aero/pass/wchr/), а також для пасажирів з дітьми (за посиланням: https://kbp.aero/pass/child/). Зокрема з’явилися дані про окремі паркомісця, особливості проходження контролю на авіаційну безпеку, можливості супроводу тощо;

◾ розпочато закупівлі необхідного обладнання: у вбиральні для людей з інвалідністю — додаткові поручні, у кімнати догляду за дитиною — стільці для годування дітей, мікрохвильові пічки, сповивальні столики.

Аеропорт «Бориспіль» продовжує втілювати планові заходи, передбачені нашою командою — ми обов’язково будемо інформувати про зміни, пов’язані з цією темою. Це тільки початок реалізації Нацстратегії безбар’єрності: попереду ще ціла низка зрушень, які дозволять кожному пасажиру без виключення почуватися комфортно та безпечно.

Наступним об’єктом у рамках проєкту стане Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького. На базі стандарту, запровадженого в Борисполі, там також розпочнемо втілювати принципи безбар’єрності.

Нагадаємо, що розбудова безбар’єрних інфраструктурних об’єктів є одним із напрямків Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, яка розроблена в межах ініціативи першої леді України Олени Зеленської.



ВСІ Новини