Міністерство інфраструктури України


Наглядова рада пропонує Уряду призначити нового т.в.о. Голови правління АТ «Укрзалізниця» на час проведення конкурсу

9 Серпня 2021, 19:44

Наглядова рада АТ «Укрзалізниця» погодила заяву Івана Юрика про звільнення з посади тимчасового виконуючого обов’язки Голови правління товариства.

На його посаду Наглядова рада пропонує призначити Олександра Камишіна.

Пріоритетні завдання: підвищення тарифів на вантажні перевезення, підписання контрактів на пряме постачання електроенергії від виробника — ДП «Енергоатом», локалізація виробництва локомотивів та потягів за міжнародними контрактами тощо.

Олександр Камишін виконуватиме обов’язки очільника компанії до завершення процесу відбору постійно діючого Голови правління АТ «Укрзалізниця».

Натомість у Міністерстві інфраструктури буде створено Антикризовий штаб “Укрзалізниці”.

«Штаб буде створено на виконання рішення РНБО. В очах команди Президента України, Уряду та галузі саме я безпосередньо несу відповідальність за зміни в залізничній компанії — відповідно, роль очільника Штабу буде покладена на мене.

Перед нами у дуже короткі терміни стоїть низка важливих завдань. Однак вперше за багато років Укрзалізниця є у пріоритеті держави. Завдяки цьому «Велике будівництво» буде реалізовано і на залізниці» – коментує Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Що відомого про Олександра Камишіна?

▪ Закінчив Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського, а також Міжнародний університет фінансів. У 2010 році також отримав перший рівень Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) облік і аудит та пройшов управлінські програми у бізнес-школі Insead (Франція).

▪ Олександр має значний досвід роботи в міжнародних компаніях, зокрема в KPMG і Dragon Capital. У період 2009–2012 років керував Карлівським машинобудівним заводом. У 2012–2019 роках працював у компанії SCM, де обіймав посаду інвестиційного менеджера, та члена Наглядової ради транспортних холдингів Групи СКМ. З початку 2020 року — керуючий партнер інвестиційної компанії Fortior Capital.

▪ З червня 2021 року — радник Міністра інфраструктури України. У фокусі роботи Олександра – тарифна політика та залізнична інфраструктура.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/32998.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове