Для людей
з порушенням зору

    Новини    14 Вересня 2021, 15:26
Версiя для друку


Реорганізація Держслужби безпеки на транспорті: перші важливі кадрові рішення

14 Вересня 2021, 15:26
Кабінет Міністрів України звільнив з посади голови Державної служби України з безпеки на транспорті Єгора Прокопчука.
З умовами конкурсу на посаду голови ДСБТ можна ознайомитися за посиланням: https://bit.ly/3Ejd4Zw
За словами заступника Міністра інфраструктури Мустафи Найєма, це рішення — перший крок до масштабного кадрового перезавантаження ключової державної служби у сфері безпеки пасажирських і вантажних перевезень.
«Ми всі знаємо, з якими проблемами стикаються національні та міжнародні перевізники в Україні. Держава не виконує власне зобов’язання щодо надання зручних і зрозумілих сервісів для громадян, зокрема бізнесу. Наша ціль — реорганізувати ДСБТ в ефективний інструмент, який відповідатиме ринковим потребам.
Наголошу, що тут слідуватимемо успішним європейським практикам — і ми очікуємо, що наші західні партнери підтримають нас на цьому шляху» — наголосив Мустафа Найєм.
Серед переліку основних завдань ДСБТ — видача дозволів на міжнародні перевезення, контроль дотримання перевізниками ліцензійних умов та габаритно-ваговий контроль транспорту.
Нагадаємо, за рішенням Верховної Ради бюджет ДСБТ на 2021 рік був збільшений зі 128 млн грн до 248 млн грн. Очікуваний бюджет Служби на 2022 рік складе 379 млн грн, що дозволить покращити матеріально-технічне забезпечення Служби та збільшити команду до 813 працівників.


ВСІ Новини