Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    22 Вересня 2021, 13:41
Версiя для друку


Повідомлення про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України

«Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність постанову Кабінету Міністрів України від 25 лютого 2009 р. № 207»
22 Вересня 2021, 13:41

Розвиток та безпечність автомобільного транспорту є стратегічним напрямом державної економічної політики України, оскільки функціонування цієї галузі є необхідною передумовою забезпечення належного рівня життя населення та економічного зростання держави.

Збереження життя та здоров’я людей, покращення стану безпеки дорожнього руху, зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод, збереження від руйнування автомобільних доріг загального користування, зменшення витрат на утримання і ремонт дорожнього покриття.

Через системне недофінансування впродовж десятирічь дорожнього господарства наявна мережа автомобільних доріг не відповідає сучасним технічним вимогам, а дорожня галузь має ряд не у повній мірі вирішених питань, зокрема: незадовільний технічний стан автомобільних доріг; низький рівень безпеки дорожнього руху; відсутність можливості розвитку існуючої мережі автомобільних доріг відповідно до інтенсивності руху транспортних засобів і вантажних перевезень; невикористання транзитного потенціалу країни у повному обсязі; застаріле технічне оснащення дорожнього господарства.

28.06.2021 Президентом України підписано Закон України від 03 червня 2021 р. № 1534-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю», яким, зокрема розширюються повноваження Укртрансбезпеки в частині здійснення габаритно-вагового контролю транспортних засобів у зонах габаритно-вагового контролю, а також підвищується відповідальність автомобільних перевізників за порушення норм та вимог законодавства про автомобільний транспорт.

Таким чином виникла необхідність приведення підзаконних нормативно-правових актів, які встановлюють єдині вимоги, норми і правила, що стосуються безпеки на автомобільному транспорті та забезпечують державний нагляд (контроль) за ними, у відповідність із законодавством.

Проєктом постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність постанову Кабінету Міністрів України від 25 лютого 2009 р. № 207» (далі - проєкт акта) пропонується привести норми постанов Кабінету Міністрів України від 08 листопада 2006 р. № 1567 «Про затвердження Порядку здійснення державного контролю на автомобільному транспорті», від 20 травня 2013 р. № 422 «Деякі питання автомобільних перевезень пасажирів та вантажів», від 27 червня 2007 р. № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування» та від 18 січня 2001 р. № 30 «Про проїзд великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами», у відповідність до Закону України «Про автомобільний транспорт» (в редакції Закону України від 03 червня 2021 р. № 1534-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю»). Крім того, проєктом акта визнається такою, що втратила чинність постанова Кабінету Міністрів України від 25 лютого 2009 р. № 207 «Про затвердження Переліку документів, необхідних для здійснення перевезення вантажу автомобільним транспортом у внутрішньому сполученні», оскільки    Перелік документів, затверджений цією постановою не відповідає вимогам Закону України від 03 червня 2021 р. № 1534-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю».

Реалізація проєкту акта дозволить привести ряд підзаконних нормативно-правових актів, які встановлюють єдині вимоги, норми і правила, що стосуються безпеки на автомобільному транспорті та забезпечують державний нагляд (контроль) за ними, у відповідність із законодавством.

Розробником проєкту акта є Державна служба України з безпеки на транспорті.

Зауваження та пропозиції до проєкту акта прохання надавати до Укртрансбезпеки на поштову адресу: просп. Перемоги,14, м. Київ, 01135 або на електронну адресу: andriysiriy@ukr.net

Зауваження та пропозиції до проєкту акта від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються Укртрансбезпекою протягом 30 календарних днів з дня оприлюднення.

 

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність постанову Кабінету Міністрів України від 25 лютого 2009 р. № 207»

Зміни, що вносяться до актів Кабінету Міністрів України

Пояснювальна записка

Порівняльна таблиця



ВСІ Оголошення