Для людей
з порушенням зору

    Новини    23 Вересня 2021, 18:40
Версiя для друку


Як умови різних карантинних зон вплинуть на туристичну та транспортну інфраструктуру?

23 Вересня 2021, 18:40

Відсьогодні на всій території України встановлено «жовтий» епідеміологічний рівень. Незабаром в окремих регіонах можуть запровадити наступний «помаранчевий». Усі 4 зони — «зелена», «жовта», «помаранчева» та «червона» — передбачають перелік вимог для громадян та підприємств. Головна відмінність обмежувальних заходів, у порівнянні з тими, що запроваджувалися раніше — урахування сертифікатів вакцинації та негативних результатів тестів.

Запроваджено «жовті» сертифікати вакцинації — для тих, хто отримав 1 дозу дводозної вакцини та «зелені», що свідчать про повну вакцинацію 2 дозами. Також іноземні громадяни або щеплені за кордоном українці зможуть використовувати іноземні сертифікати та інші документи, які підтверджують отримання вакцини від ковіду, негативний тест або доказ перенесеної хвороби.

Негативні результати ПЛР- чи експрес-тестування також залишають більше можливостей для отримання послуг та є чинними протягом 72 годин.

Розповідаємо про те, за яких умов бізнес зможе продовжувати свою роботу, а також нові правила в’їзду в Україну.

«Зелена зона» є постійною й передбачає лише одну базову умову, обов’язкову також на наступних епідеміологічних рівнях — це масковий режим.

Заклади розміщення (готелі, мотелі, туристичні бази, пансіонати тощо):

«Жовта зона» — встановлюються додаткові вимоги у випадку надання послуг харчування та проведення масових заходів.

Водночас обмеження не будуть застосовуватися, якщо 100 % відвідувачів та щонайменше 80 % працівників матимуть хоча б одне щеплення або чинний результат тестування.

У «помаранчевій зоні» діють умови «жовтої», водночас місцева влада може самостійно вводити додаткові обмеження.

«Червона зона» — робота закладів розміщення дозволена лише у випадку наявності у 100 % персоналу та відвідувачів, крім осіб до 18 років, зелених COVID-сертифікатів.

Заклади харчування:

Відстань між столиками — не менше 1,5 м. Не більше 4 осіб за столом (без урахування дітей віком до 18 років). Обмеження не будуть застосовуватися, якщо 100 % відвідувачів та щонайменше 80 % працівників матимуть жовтий або зелений сертифікат або чинний результат тестування.

Діють умови «жовтої», водночас місцева влада може самостійно вводити додаткові обмеження.

Дозволено лише доставку замовлень на винос або у випадку наявності у 100 % персоналу та відвідувачів, крім осіб до 18 років, зелених COVID-сертифікатів.

Громадський транспорт:

Обов’язковий масковий режим.

Для «помаранчевої» та «червоної» зони діють умови «жовтої», водночас місцева влада може самостійно вводити додаткові обмеження.

Перетин кордону України на в’їзд (включно з в’їздом із тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей, АР Крим та м. Севастополь)

За загальним правилом громадяни України, іноземці та особи без громадянства після перетину кордону мають пройти самоізоляцію (обсервацію) протягом 10 днів. Для іноземців також обов’язкова наявність страхового поліса. Для контролю самоізоляції необхідно встановити та використовувати додаток «Вдома». Зняття із самоізоляції відбувається після отримання негативного результату тестування на COVID.

Якщо громадянин України (віком старше 18 років) перетинає КПВВ та не має сертифікату про вакцинацію, то йому необхідно зробити безкоштовний тест на антиген.

Звільняються від самоізоляції:

▪ особи, які мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією (жовті сертифікати) чи двома (зелені сертифікати) дозами вакцини. Йдеться про вакцини, що включено Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених

▪ іноземці та особи без громадянства, які в’їжджають в Україну та мають документи, що підтверджують транзитний проїзд територією України протягом 48 годин

▪ діти до 12 років не потребують вищезазначених документів. Діти з 12 до 18 років повинні мати довідку про тестування, проте звільнені від самоізоляції та встановлення додатку «Вдома»

Іноземцям без вакцинації потрібно мати негативний тест, страховий поліс та встановити додаток «Вдома» для контролю самоізоляції.

Для громадян, які прибули з Росії, Індії та пробули там понад 7 днів за останні 14 днів, строк самоізоляції становить 14 днів. Вона починається з моменту перетину державного кордону та не може бути припинена раніше.



ВСІ Новини